Страта зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Покажу покроково, як приготувати страту зі шпинатом і сиром. Це відмінний варіант для сніданку або ситного перекусу. Апетитне і нескладне блюдо обов'язково доведеться вам до душі. Пробуйте!
Це свого роду омлет зі шматочками хліба і овочами. Виходить досить ситно і при цьому дійсно дуже смачно. Шпинат в даному випадку можна використовувати не тільки свіжий, але і заморожений. Попередньо тільки розморозити його і відіжміть зайву воду.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Шпинат - 300 грам
- Сіль, перець, мускатний горіх - За смаком
- Хліб - 8 скибочок
- Сир - 200 грам
- Яйце - 9 штук
- Молоко - 2.5 склянки
- Гірчичний - 2-3 Ст. Ложок
1. Очистіть і подрібніть цибулю. Викладіть на сковороду з розігрітим рослинним і ложкою вершкового масла. Обсмажте до прозорості.
2. Подрібніть шпинат.
3. Додайте до цибулі і обсмажте кілька хвилин, помішуючи. Додати сіль, поперчіть, всипте трохи мускатного горіха.
4. Хліб наріжте кубиками.
5. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом. Викладіть шар хліба, трохи шпинату і присипте все тертим сиром. Повторіть шари 2-3 рази.
6. Яйця вбийте з гірчицею і молоком.
7. Акуратно залийте яєчну суміш у форму.
8. У розігрітій до 180 градусів духовці випікайте страту зі шпинатом і сиром близько 45 хвилин до рум'яності.
9. І гарячої подавайте до столу. Смачного!