Стейк зі свинини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Любителі м'яса, спеціально для вас хочу запропонувати приголомшливий рецепт приготування стейка з свинини в духовці. Шалено ніжний, соковитий і неймовірно смачний! Обов'язково візьміть на замітку цей варіант.
Правильно приготувати стейк зі свинини в духовці в домашніх умовах вам здається складним? Не біда. З цим покроковим рецептом ви назавжди залишите свої страхи і експерименти, а ваше м'ясо буде кожен раз ідеальним. Ніяких зайвих клопотів або інгредієнтів. Ви завжди зможете контролювати ступінь прожарювання, щоб зробити саме такий стейк, який вам до душі.
- Свинячий стейк - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Для початку м'ясо - його потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Вимити, обсушити, посолити і поперчити з усіх боків.
2. Увімкніть верхній гриль в духовці і як слід розігрійте. Підготуйте жароміцних форму, застелите її пергаментом або фольгою. М'ясо побризкайте рослинним маслом з усіх боків. При бажанні в рецепт приготування стейка з свинини в духовці можна використовувати також гострий соус, яким змастити м'ясо перед запіканням. Коли гриль як слід розігрівся, відправте форму в духовку, встановивши решітку досить високо.
3. Через 3 хвилини акуратно дістаньте форму і переверніть м'ясо. Знову відправте під гриль і запікайте на цей раз ще буквально 2 хвилини. Що, найкраще уважно стежити за годинником, щоб не пересушити м'ясо.
4. Ось такий апетитний рожевий стейк зі свинини в духовці в домашніх умовах вийшов. Якщо ви вважаєте за краще не середню прожарювання, збільште час ще на пару хвилин з кожного боку. Після того, як ви дістали форму, викладіть на кожен стейк невеликий шматочок вершкового масла і залиште його на 5 хвилин «відпочити». От і все, можна подавати до столу.