Рецепт Стейк зі свинини в духовці фото

Стейк зі свинини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Любителі м'яса, спеціально для вас хочу запропонувати приголомшливий рецепт приготування стейка з свинини в духовці. Шалено ніжний, соковитий і неймовірно смачний! Обов'язково візьміть на замітку цей варіант.

Опис приготування:

Правильно приготувати стейк зі свинини в духовці в домашніх умовах вам здається складним? Не біда. З цим покроковим рецептом ви назавжди залишите свої страхи і експерименти, а ваше м'ясо буде кожен раз ідеальним. Ніяких зайвих клопотів або інгредієнтів. Ви завжди зможете контролювати ступінь прожарювання, щоб зробити саме такий стейк, який вам до душі.

  • Свинячий стейк - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
стейк зі свинини в духовці - фото крок 1
1. Для початку м'ясо - його потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Вимити, обсушити, посолити і поперчити з усіх боків.
стейк зі свинини в духовці - фото крок 2
2. Увімкніть верхній гриль в духовці і як слід розігрійте. Підготуйте жароміцних форму, застелите її пергаментом або фольгою. М'ясо побризкайте рослинним маслом з усіх боків. При бажанні в рецепт приготування стейка з свинини в духовці можна використовувати також гострий соус, яким змастити м'ясо перед запіканням. Коли гриль як слід розігрівся, відправте форму в духовку, встановивши решітку досить високо.
стейк зі свинини в духовці - фото крок 3
3. Через 3 хвилини акуратно дістаньте форму і переверніть м'ясо. Знову відправте під гриль і запікайте на цей раз ще буквально 2 хвилини. Що, найкраще уважно стежити за годинником, щоб не пересушити м'ясо.
стейк зі свинини в духовці - фото крок 4
4. Ось такий апетитний рожевий стейк зі свинини в духовці в домашніх умовах вийшов. Якщо ви вважаєте за краще не середню прожарювання, збільште час ще на пару хвилин з кожного боку. Після того, як ви дістали форму, викладіть на кожен стейк невеликий шматочок вершкового масла і залиште його на 5 хвилин «відпочити». От і все, можна подавати до столу.

Схожі рецепти