Стейк зі свинини «смачний»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати стейк зі свинини "смачний"? Немає нічого простіше і смачніше, ніж шматочок смаженого соковитого м'яса. Чудовий варіант обіду або вечері для всієї родини.
Натуральний шматочок м'яса, попередньо замаринований з часником, ароматними травами і невеликою кількістю оцту - це справжня казка. Завдяки маринаду стейк виходить ароматним і соковитим, але він абсолютно не перебиває смак самого м'яса. Дуже рекомендую придивитися до цього рецепту.
- Свинячий стейк - 1 штука
- Червоний винний оцет - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Орегано - За смаком
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком
1. Насамперед я пропоную ненадовго замаринувати м'ясо. Для цього стейк вимийте і добре обсушити паперовою серветкою. Викладіть в пакет або глибоку миску. Додайте орегано, трохи рослинного масла, винний оцет. Очистіть і подрібніть часник, додайте за смаком в м'ясо. Залиште його маринуватися хвилин на 20 при кімнатній температурі, а потім ненадовго відправте в холодильник.
2. А поки маринується свинина, можна приготувати соус для подачі. Це може бути будь-який соус, який вам до душі. В даному випадку я пропоную з'єднати ложку винного оцту з натуральним йогуртом, додати свіжу зелень, щіпку солі і перцю. Все ретельно перемішайте і приберіть в холодильник.
3. Дістаньте стейк з маринаду, викладіть на тарілку і посоліть з усіх боків до смаку. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла (також для більш цікавого смаку і аромату можна додати трохи вершкового) і викладіть м'ясо.
4. Смажте на середньому вогні приблизно 4-5 хвилин з кожного боку. Після викладіть на підігріту тарілку і залиште ще на пару хвилин "відпочити" перед подачею.
5. Це дійсно дуже смачний стейк зі свинини, від якого неможливо відірватися. Подавайте до столу з гарніром або овочами, доповнивши заздалегідь приготовленим соусом. Смачного!