Стейк в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати вдома смачний стейк дуже легко. Якщо ви ніколи не готували стейк - саме час заповнити цю прогалину. Рецепт легкий і швидкий, у вас все вийде! Буде дуже смачно і ситно.
Смачний, добре прожарений стейк приготувати досить легко. І якщо ви ще не готували стейк в домашніх умовах, саме час зайнятися його приготуванням. М'ясо для стейка вибирайте на свій смак, я раджу почати з приготування стейка зі свинячої корейки. Рецепт приготування дуже легкий, і я розповім вам, як приготувати стейк в домашніх умовах. Дуже раджу полити готове м'ясо апельсиновим соком, він додасть м'ясу неповторну свіжість і смак. Готуємо!
- Свиняча корейка на кісточці - 1 кілограм
- Апельсин - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Ароматні сухі трави - 1 Чайна ложка (орегано, паприка, суміш перців, хміль-сунелі, прованські трави)
Для стейка знадобиться хороший шматок свинячої корейки на кісточці. Помиємо м'ясо, обсушити його паперовими рушниками.
Нарізаємо м'ясо на шматки товщиною 1.5-2 см.
Злегка (! !! ) відбиваємо шматочки м'яса з обох сторін. М'ясо розм'якшиться і швидко прожарітся.
Змішуємо сіль, перець і ароматні сухі трави.
Натираємо всі шматочки м'яса сумішшю, даємо м'ясу трохи "відпочити" . Хвилин 20-30 залишимо його в спокої, нехай просочиться смаком і ароматом спецій.
На сковорідці-гриль без всякого масла обсмажуємо стейки (7-8 хвилин на одній стороні).
Потім стільки ж часу обсмажуємо їх на іншій стороні. М'ясо не зробите виделкою, перевертайте лопаткою. У цьому випадку воно буде соковитим, так як всі соки залишаться всередині стейка.
Готові, ще гарячі стейки поливаємо соком апельсина. На один стейк піде приблизно пів-ложки соку.