Справжня солянка
(покроковий рецепт з фото)
Солянка - блюдо російської кухні, смачне і ситне. Вона буває грибний, рибної або м'ясної, яку часто називають збірної, так як вона складається з самих різних видів ковбасних виробів, м'яса і птиці.
Рецептів солянки чимало, як і способів приготування борщу. Але що стосується цієї солянки, точно знаю: картоплю в неї не кладуть. Хоча в домашніх умовах іноді готують цей суп з капустою, з картоплею і з іншими добавками. Збірна м'ясна солянка може містити будь-яку відварне м'ясо, язик, шинку, buženinu, будь-які копченості, варені ковбаси. Готується суп просто і швидко. Блюдо для буднів і свят.
- Курка - 350 грам
- Ковбаса напівкопчена - 300 грам
- Сосиски - 100 грам
- Сосиски "мисливські" - 2-3 штук
- Варена ковбаса - 150 грам
- Огірок солоний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Маслини - 10-12 штук (без кісточки)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - 10 грам
Візьміть всі інгредієнти для приготування солянки.
Курку помийте і викладіть в каструлю. Залийте свіжою фільтрованої водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть бульйон на самому мінімальному вогні до готовності курки.
З бульйону дістаньте курку, видаліть у неї шкурку і кістки, дрібно наріжте. Штам Бульйон.
Цибулю очистіть, помийте. Дрібно наріжте цибулю і солоний огірок. Викладіть в сковороду.
Додайте томатну пасту. Влийте рафінована соняшникова олія і трохи води. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте цибулю з огірком до м'якості.
Всі ковбасні вироби наріжте дрібними кубиками, а сосиски кружками.
У каструлю з бульйоном додайте цибулю з огірком і томатом.
Викладіть ковбасні вироби, додайте нарізану відварну курку.
Додайте лавровий лист, перець чорний мелений, сіль за смаком.
Варіть солянку 15-20 хвилин і вимикайте. У готовий суп додайте маслини без кісточки.
А також нарізану зелень.
Справжня солянка готова. Подавайте до столу зі сметаною і скибочкою лимона.