Рецепт Спагеті з часником і маслом фото

Спагеті з часником і маслом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Часник
Пісні страви
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин
Гарячі страви, Макаронні вироби, Спагеті

Одне з найпопулярніших перших страв в Італії - це спагетті з часником і маслом. Це просте і швидке в приготуванні блюдо, яке можна подавати як гарнір або як самостійне легке блюдо.

В Італії паста вважається першою стравою, і одна з найбільш популярних варіацій - це спагетті з часником і маслом. Часник здорово збуджує апетит, тому невелика порція такої пасти - це дійсно хороша ідея для початку трапези. У нашій родині макарони все-таки вважаються другим блюдом, тому ми готуємо спагетті з часником і маслом як гарнір. Найкраще подавати його з куркою. Втім, в літню спеку, коли м'яса не хочеться, можна повноцінно пообідати чи повечеряти порцією цієї страви.

  • Спагеті - 200 грам
  • Оливкова олія - 75 мілілітрів
  • Часник - 5 зубчиків
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль - За смаком
спагеті з часником і маслом - фото крок 1
Спагеті відварюємо до стану "аль денте" (з 1-2 хвилини менше, ніж вказано на упаковки, щоб спагетті залишилися злегка твердоватим, а не розвареними) і відкидаємо на друшляк, але приблизно 100 мл води, в якій варилися спагетті, залишаємо.
спагеті з часником і маслом - фото крок 2
Розігріваємо сковороду, виливаємо в неї масло.
спагеті з часником і маслом - фото крок 3
У гаряче масло кидаємо дрібно нарізаний часник.
спагеті з часником і маслом - фото крок 4
Через хвилину додаємо в сковороду трохи свіжої петрушки.
спагеті з часником і маслом - фото крок 5
Коли часник обжарится до золотистого і гостро запахне, додаємо в сковороду відварені спагетті.
спагеті з часником і маслом - фото крок 6
Додаємо трохи масла і води, в якій варилися спагетті. Перемішуємо і готуємо, поки не випарується рідина.
спагеті з часником і маслом - фото крок 7
Знімаємо з вогню і подаємо до столу. Спагеті з часником і маслом готові!

Схожі рецепти