Спагеті з часником і маслом
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найпопулярніших перших страв в Італії - це спагетті з часником і маслом. Це просте і швидке в приготуванні блюдо, яке можна подавати як гарнір або як самостійне легке блюдо.
В Італії паста вважається першою стравою, і одна з найбільш популярних варіацій - це спагетті з часником і маслом. Часник здорово збуджує апетит, тому невелика порція такої пасти - це дійсно хороша ідея для початку трапези. У нашій родині макарони все-таки вважаються другим блюдом, тому ми готуємо спагетті з часником і маслом як гарнір. Найкраще подавати його з куркою. Втім, в літню спеку, коли м'яса не хочеться, можна повноцінно пообідати чи повечеряти порцією цієї страви.
- Спагеті - 200 грам
- Оливкова олія - 75 мілілітрів
- Часник - 5 зубчиків
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
Спагеті відварюємо до стану "аль денте" (з 1-2 хвилини менше, ніж вказано на упаковки, щоб спагетті залишилися злегка твердоватим, а не розвареними) і відкидаємо на друшляк, але приблизно 100 мл води, в якій варилися спагетті, залишаємо.
Розігріваємо сковороду, виливаємо в неї масло.
У гаряче масло кидаємо дрібно нарізаний часник.
Через хвилину додаємо в сковороду трохи свіжої петрушки.
Коли часник обжарится до золотистого і гостро запахне, додаємо в сковороду відварені спагетті.
Додаємо трохи масла і води, в якій варилися спагетті. Перемішуємо і готуємо, поки не випарується рідина.
Знімаємо з вогню і подаємо до столу. Спагеті з часником і маслом готові!