Соус з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Буряк має не тільки яскравий колір, але і яскравий смак. Вона дає страві солодкість, яка відмінно поєднується з пряними нотками. Якщо ви хочете додати контрастний смак до страви, то овоч вам в цьому допоможе.
Хорошим варіантом буде цей рецепт, в якому описано, як приготувати соус з буряка. Його також називають чатні і відносять до індійської кухні. Є безліч різновидів цього соусу. Його фішка - гостро-солодкий смак, який додають до м'яких страв (наприклад, до коржикам і печеним овочам), ще поєднується з м'ясом.
- Буряк - 150 грам
- Листя карі - 11 штука(7 штук - до буряка, 4 штуки - для подачі)
- Чилі - 1-2 штук (зелений)
- Асафетида - 2 щіпки (суха трава; 1 щіпка - в буряк, 1 щіпка - для подачі)
- Кунжутну олію - 1, 5 Ст. Ложки
- Уряд дол - 1 Чайна ложка
- Санчата - 1 Чайна ложка
- Кокос тертий - 70 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Зерна гірчиці - 0, 5 чайних ложки

Чистий, помийте і натріть на дрібній тертці буряк.

Розігрійте на сковороді кунжутну олію. Обсмажте в ньому до золотистої скоринки Урад дав і Чана дав.

Потім в сковороду додайте буряк. Швидко перемішайте інгредієнти.

Далі додайте нарізаний перець, листя каррі і асафетиду. Все перемішайте. Готуйте продукти 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи.

Потім додайте кокос. Інгредієнти ретельно перемішайте. Обсмажте їх пару хвилин.

Тепер перекладіть продукти в блендер. Вливаючи по порціях воду, збийте все в густий соус.

В цей же час на сковороді розігрійте масло. Додайте в нього насіння гірчиці.

Потім додайте в сковороду асафетиду і листя каррі. Все перемішайте і обсмажте 2 хвилини, помішуючи.

Подавайте соус разом з тільки що приготовленої обжаркой. Приємною дегустації!