Соус Велюте
(покроковий рецепт з фото)
Велью (французький. Veloute) - білий базовий соус, який подають до страв з птиці, риби або ж використовують в якості основи для інших соусів. Рецепт соусу велюте - до вашої уваги.
Рецепт приготування соусу велюте був відкритий у Франції в 1553 році. У XIX столітті Марі-Антуан Карем ввів цей соус в класичну кухню. Залежно від інгредієнтів розрізняють три типи соусу: курячий (пташиний крем), рибний (рибне велюто) і велюте з телятини (телятина бархатна). Існують також інші назви велюте: Паризьен і білий соус.
Французький білий соус велюте найчастіше використовують при приготуванні страв з птиці. Велюте також подають до рибних і м'ясних страв. Цей соус використовують як основу різних супів-пюре та інших соусів, таких як аллеманда, приватник, грибний соус і Пулет.
Рецепт приготування соусу велюте:
1. Борошно обсмажують в киплячому рослинному маслі на слабкому вогні до світло-пісочного кольору.
2. Потім в остигнула ру поступово вводять гарячий бульйон, ретельно перемішують і варять протягом години.
3. В кінці приготування соус проціджують і додають сіль, перець за смаком.
Якщо при приготуванні велюте додати вино, цибуля і перець, вийде угорський соус. Для венеціанського соусу в якості додаткових інгредієнтів використовують цибулю-шалотт, кервель і естрагон. У німецький велюте додають яєчні жовтки, вершки і лимонний сік.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- М'ясний бульйон - 1 літр
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
Французький білий соус велюте найчастіше використовують при приготуванні страв з птиці. Велюте також подають до рибних і м'ясних страв. Цей соус використовують як основу різних супів-пюре та інших соусів, таких як аллеманда, приватник, грибний соус і Пулет.
Рецепт приготування соусу велюте:
1. Борошно обсмажують в киплячому рослинному маслі на слабкому вогні до світло-пісочного кольору.
2. Потім в остигнула ру поступово вводять гарячий бульйон, ретельно перемішують і варять протягом години.
3. В кінці приготування соус проціджують і додають сіль, перець за смаком.
Якщо при приготуванні велюте додати вино, цибуля і перець, вийде угорський соус. Для венеціанського соусу в якості додаткових інгредієнтів використовують цибулю-шалотт, кервель і естрагон. У німецький велюте додають яєчні жовтки, вершки і лимонний сік.