Рецепт Соус Велюте фото

Соус Велюте
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Борошно
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет
Соуси, До м'яса, До риби

Велью (французький. Veloute) - білий базовий соус, який подають до страв з птиці, риби або ж використовують в якості основи для інших соусів. Рецепт соусу велюте - до вашої уваги.

Рецепт приготування соусу велюте був відкритий у Франції в 1553 році. У XIX столітті Марі-Антуан Карем ввів цей соус в класичну кухню. Залежно від інгредієнтів розрізняють три типи соусу: курячий (пташиний крем), рибний (рибне велюто) і велюте з телятини (телятина бархатна). Існують також інші назви велюте: Паризьен і білий соус.

Французький білий соус велюте найчастіше використовують при приготуванні страв з птиці. Велюте також подають до рибних і м'ясних страв. Цей соус використовують як основу різних супів-пюре та інших соусів, таких як аллеманда, приватник, грибний соус і Пулет.

Рецепт приготування соусу велюте:

1. Борошно обсмажують в киплячому рослинному маслі на слабкому вогні до світло-пісочного кольору.

2. Потім в остигнула ру поступово вводять гарячий бульйон, ретельно перемішують і варять протягом години.

3. В кінці приготування соус проціджують і додають сіль, перець за смаком.

Якщо при приготуванні велюте додати вино, цибуля і перець, вийде угорський соус. Для венеціанського соусу в якості додаткових інгредієнтів використовують цибулю-шалотт, кервель і естрагон. У німецький велюте додають яєчні жовтки, вершки і лимонний сік.


  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • М'ясний бульйон - 1 літр
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль, перець - - За смаком
Рецепт приготування соусу велюте був відкритий у Франції в 1553 році. У XIX столітті Марі-Антуан Карем ввів цей соус в класичну кухню. Залежно від інгредієнтів розрізняють три типи соусу: курячий (пташиний крем), рибний (рибне велюто) і велюте з телятини (телятина бархатна). Існують також інші назви велюте: Паризьен і білий соус.

Французький білий соус велюте найчастіше використовують при приготуванні страв з птиці. Велюте також подають до рибних і м'ясних страв. Цей соус використовують як основу різних супів-пюре та інших соусів, таких як аллеманда, приватник, грибний соус і Пулет.

Рецепт приготування соусу велюте:

1. Борошно обсмажують в киплячому рослинному маслі на слабкому вогні до світло-пісочного кольору.

2. Потім в остигнула ру поступово вводять гарячий бульйон, ретельно перемішують і варять протягом години.

3. В кінці приготування соус проціджують і додають сіль, перець за смаком.

Якщо при приготуванні велюте додати вино, цибуля і перець, вийде угорський соус. Для венеціанського соусу в якості додаткових інгредієнтів використовують цибулю-шалотт, кервель і естрагон. У німецький велюте додають яєчні жовтки, вершки і лимонний сік.

Схожі рецепти