Рецепт Соус ткемалі з аджикою фото

Соус ткемалі з аджикою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Фрукти , Гострий перець , Слива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси , Ткемалі
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 40 хв.

Разом спробуємо з'єднати сьогодні відразу два рецепта знаменитих кавказьких соусів-закусок. І зробити це буде зовсім не складно, так як вони дуже схожі в створенні і інгредієнтах. Зморив самі!

Опис приготування:

Поділюся з вами тим, як приготувати соус ткемалі з аджикою. В принципі, вони дуже схожі, тому тут головне взяти потрібні продукти і все зварити. Насправді різновидів соусу вже дуже багато, але всі вони схожі тим, що варяться на сливах різних сортів і завжди з додаванням перцю і часнику.

  • Слива - 3 кілограма (вуглеводи)
  • Цукор - 2 склянки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кінза свіжа - 1 пучок
соус ткемалі з аджикою - фото крок 1
Сливу помийте і поставте на вогонь, вливши трохи води. Варіть її, поки шкірка не стане відходити, а кісточки - самі по собі відділятися.
соус ткемалі з аджикою - фото крок 2
Потім протріть аличу через сито, щоб залишилося тільки пюре. Його знову поставте на вогонь і додайте сіль, всі спеції і цукор. Варіть на повільному вогні, помішуючи.
соус ткемалі з аджикою - фото крок 3
Промийте зелень з перцем, дрібно їх наріжте. Часник почистіть і подрібніть. Всі інгредієнти додайте в соус і вимкніть вогонь.
соус ткемалі з аджикою - фото крок 4
Готову суміш ралейте по банкам і закрийте кришками. Пізніше можете дегустувати.

Схожі рецепти