Соус ткемалі з аджикою
(покроковий рецепт з фото)
Разом спробуємо з'єднати сьогодні відразу два рецепта знаменитих кавказьких соусів-закусок. І зробити це буде зовсім не складно, так як вони дуже схожі в створенні і інгредієнтах. Зморив самі!
Поділюся з вами тим, як приготувати соус ткемалі з аджикою. В принципі, вони дуже схожі, тому тут головне взяти потрібні продукти і все зварити. Насправді різновидів соусу вже дуже багато, але всі вони схожі тим, що варяться на сливах різних сортів і завжди з додаванням перцю і часнику.
- Слива - 3 кілограма (вуглеводи)
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Кінза свіжа - 1 пучок
Сливу помийте і поставте на вогонь, вливши трохи води. Варіть її, поки шкірка не стане відходити, а кісточки - самі по собі відділятися.
Потім протріть аличу через сито, щоб залишилося тільки пюре. Його знову поставте на вогонь і додайте сіль, всі спеції і цукор. Варіть на повільному вогні, помішуючи.
Промийте зелень з перцем, дрібно їх наріжте. Часник почистіть і подрібніть. Всі інгредієнти додайте в соус і вимкніть вогонь.
Готову суміш ралейте по банкам і закрийте кришками. Пізніше можете дегустувати.