Соус сабайон
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви цікавитеся італійською кухнею, то зверніть увагу на унікальний соус сабайон, для приготування якого потрібно зовсім небагато інгредієнтів, парова лазня і гарний настрій.
Дивіться, як приготувати соус сабайон, який є одним з найбільш популярних ласощів італійської кухні. Він відноситься до того різновиду соусів, які готуються на паровій бані. І тут дуже важливо дотримати всі нехитрі правила. Насамперед, треба простежити, щоб чаша з жовтками не торкалася води. Вино, яке додається в соус можна вибирати на свій розсуд. Кількість цукру і вина теж підбирається до смаку. Залежно від його кількості соус виходить більш рідким і густішим. Ви можете додавати улюблені вами фрукти, ягоди. Це дуже демократичний рецепт.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Вино біле сухе - 3 Ст. Ложки
- Ягоди або фрукти - За смаком
1. Перед тим, як приготувати соус сабайон, ретельно відокремте жовтки від білків. Не повинно залишитися жодної крапельки білка. Потім до жовтків додайте цукор, злиття вино. Всі інгредієнти необхідно збити блендером або віночком.
2. Підготуйте парову баню. Посуд з інгредієнтами поставте на парову баню так, щоб її дно взагалі не стосувалося киплячої води.
3. Тепер приступайте до ретельного збивання крему. Для цього візьміть віночок і безперервно збивайте вміст миски, що знаходиться на пару. Безперервно збивайте 10-15 хвилин, поки соус злегка загусне. Промийте і висушіть фрукти, поріжте дрібно. Залийте фрукти соусом і поставте в холодильник на кілька годин.