Соус «Райта»
(покроковий рецепт з фото)
Соус допоможе надати будь-якої страви особливу пікантність і насичений смак. Ви можете приготувати його з підручних продуктів. Підкажу варіацію з індійської кухні, як приготувати соус «Райта».
Для приготування вам знадобиться йогурт, тільки купуйте несолодкий. Натріть на тертці огірок, змішайте його з йогуртом і спеціями, потім подавайте соус відразу або охолодіть його. Готовий соус можете зберігати в холодильнику протягом кількох днів.
- Йогурт - 1 Склянка
- Огірок - 0, 5-1 штуки (залежить від розміру)
- Корінь імбиру тертий - За смаком (шматочок розміром 1, 5 см)
- Koriandr - 1/4 чайних ложки
- Кмин - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Кінза або м'ята - За смаком
1. Вимийте огірок і розріжте його навпіл, ложкою видаліть насіння, якщо вони є.
2. Натріть залишився огірок і викладіть його в друшляк, посипте сіллю і залиште на деякий час (близько 10 хвилин).
3. У миску викладіть несолодкий йогурт, додайте до нього кмин, koriandr, сіль. Очистіть імбир і натріть його на дрібній тертці, додайте до йогурту.
4. Гарненько перемішайте соус, наріжте невелику жменю м'яти або кінзи.
5. Додайте до соусу зелень і огірок.
6. Ложкою перемішайте соус. Тепер він готовий.
7. Подавайте соус негайно або надішліть на зберігання в холодильник.