Рецепт Соус «Райта» фото

Соус «Райта»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Зелень , Огірок
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На швидку руку
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби
Кількість порцій: 5
Час приготування: 15 хв.

Соус допоможе надати будь-якої страви особливу пікантність і насичений смак. Ви можете приготувати його з підручних продуктів. Підкажу варіацію з індійської кухні, як приготувати соус «Райта».

Опис приготування:

Для приготування вам знадобиться йогурт, тільки купуйте несолодкий. Натріть на тертці огірок, змішайте його з йогуртом і спеціями, потім подавайте соус відразу або охолодіть його. Готовий соус можете зберігати в холодильнику протягом кількох днів.

  • Йогурт - 1 Склянка
  • Огірок - 0, 5-1 штуки (залежить від розміру)
  • Корінь імбиру тертий - За смаком (шматочок розміром 1, 5 см)
  • Koriandr - 1/4 чайних ложки
  • Кмин - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Кінза або м'ята - За смаком
соус
1. Вимийте огірок і розріжте його навпіл, ложкою видаліть насіння, якщо вони є.
соус
2. Натріть залишився огірок і викладіть його в друшляк, посипте сіллю і залиште на деякий час (близько 10 хвилин).
соус
3. У миску викладіть несолодкий йогурт, додайте до нього кмин, koriandr, сіль. Очистіть імбир і натріть його на дрібній тертці, додайте до йогурту.
соус
4. Гарненько перемішайте соус, наріжте невелику жменю м'яти або кінзи.
соус
5. Додайте до соусу зелень і огірок.
соус
6. Ложкою перемішайте соус. Тепер він готовий.
соус
7. Подавайте соус негайно або надішліть на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти