Рецепт Соус Муджу фото

Соус Муджу
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Овочі, Часник
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл, Фуршет
Соуси

Муждей (кімната. Соус) - класичний часниковий соус з пікантним смаком, який подають до овочевих, м'ясних і рибних страв.

Складові:

Соус муждей готують з часнику, солі і овочевого або м'ясного бульйону. Іноді в якості додаткового інгредієнта використовують оцет.

Властивості і походження:

Соус муждей досить поширений в Румунії та Молдові. З давніх-давен вважається, що вживання в їжу соусу муждей є хорошою профілактикою простудних захворювань і допомагає зміцнювати імунну систему.

Застосування:

Соус муждей добре поєднується зі стравами з м'яса і домашньої птиці. Цей соус подають до національних страв молдавської кухні, приготованим на гратаре - костіцу, kırnetsei, мититеи. Соусом муждей приправляють овочеві і рибні страви.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу муждей часник розтирають з сіллю в спеціальній ступі і додають в цю суміш готовий овочевий або м'ясний бульйон.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується використовувати соус муждей в якості заправки для відвареної риби. Муждей надає стравам гоструватий смак і пікантний, часниковий аромат.


  • Часник - 8 зубчиків
  • Сіль - - За смаком
  • Овочевий бульйон - 0, 5 L
Складові:

Соус муждей готують з часнику, солі і овочевого або м'ясного бульйону. Іноді в якості додаткового інгредієнта використовують оцет.

Властивості і походження:

Соус муждей досить поширений в Румунії та Молдові. З давніх-давен вважається, що вживання в їжу соусу муждей є хорошою профілактикою простудних захворювань і допомагає зміцнювати імунну систему.

Застосування:

Соус муждей добре поєднується зі стравами з м'яса і домашньої птиці. Цей соус подають до національних страв молдавської кухні, приготованим на гратаре - костіцу, kırnetsei, мититеи. Соусом муждей приправляють овочеві і рибні страви.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу муждей часник розтирають з сіллю в спеціальній ступі і додають в цю суміш готовий овочевий або м'ясний бульйон.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується використовувати соус муждей в якості заправки для відвареної риби. Муждей надає стравам гоструватий смак і пікантний, часниковий аромат.

Схожі рецепти