Соус Муджу
(покроковий рецепт з фото)
Муждей (кімната. Соус) - класичний часниковий соус з пікантним смаком, який подають до овочевих, м'ясних і рибних страв.
Складові:
Соус муждей готують з часнику, солі і овочевого або м'ясного бульйону. Іноді в якості додаткового інгредієнта використовують оцет.
Властивості і походження:
Соус муждей досить поширений в Румунії та Молдові. З давніх-давен вважається, що вживання в їжу соусу муждей є хорошою профілактикою простудних захворювань і допомагає зміцнювати імунну систему.
Застосування:
Соус муждей добре поєднується зі стравами з м'яса і домашньої птиці. Цей соус подають до національних страв молдавської кухні, приготованим на гратаре - костіцу, kırnetsei, мититеи. Соусом муждей приправляють овочеві і рибні страви.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу муждей часник розтирають з сіллю в спеціальній ступі і додають в цю суміш готовий овочевий або м'ясний бульйон.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується використовувати соус муждей в якості заправки для відвареної риби. Муждей надає стравам гоструватий смак і пікантний, часниковий аромат.
- Часник - 8 зубчиків
- Сіль - - За смаком
- Овочевий бульйон - 0, 5 L
Соус муждей готують з часнику, солі і овочевого або м'ясного бульйону. Іноді в якості додаткового інгредієнта використовують оцет.
Властивості і походження:
Соус муждей досить поширений в Румунії та Молдові. З давніх-давен вважається, що вживання в їжу соусу муждей є хорошою профілактикою простудних захворювань і допомагає зміцнювати імунну систему.
Застосування:
Соус муждей добре поєднується зі стравами з м'яса і домашньої птиці. Цей соус подають до національних страв молдавської кухні, приготованим на гратаре - костіцу, kırnetsei, мититеи. Соусом муждей приправляють овочеві і рибні страви.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу муждей часник розтирають з сіллю в спеціальній ступі і додають в цю суміш готовий овочевий або м'ясний бульйон.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується використовувати соус муждей в якості заправки для відвареної риби. Муждей надає стравам гоструватий смак і пікантний, часниковий аромат.