Соус дзадзікі
(покроковий рецепт з фото)
Покроковий рецепт приготування соусу дзадзікі (інші назви: тцадзікі, tcatciki, talaturi). Холодний соус Цацики з овочів і йогурту це типове блюдо-закуска в грецькій кухні.
Кількість порцій: 10
- Огірок - 1 штука (якщо великий 1/2)
- Грецький йогурт - 400 грам
- Часник - 2 зубчики
- Виноградний оцет - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Свіжий кріп - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Помийте овочі, перелийте йогурт в глибоку сковорідку.
Почистіть огірок від шкірки і натріть його на тертці (можна видалити насіння). Приправити сіллю і залиште на 10-15 хвилин.
Злийте рідину з огірків і додайте в глибоку сковорідку.
Очистіть часник і роздушіть. Додайте в сковорідку.
Додайте дрібно нарізаний кріп і приправити все білим перцем.
Додайте 1 ст.Л. Оцту…
І 4 ст.Л. Оливкового масла.
Акуратно все перемішайте і помістіть суміш в холодильник на 2-а години.
Через дві години наш соус дзадзікі готовий. Можна подавати як холодний соус до м'яса. Смачного.