Соус до курки
(покроковий рецепт з фото)
Хороший соус - обов'язкове доповнення до м'ясного, рибному або овочевої страви. Актуальний він для курки, яка сама по собі не має яскравий смак. Пропоную рецепт, як приготувати соус до курки.
В залежності від того, який гарнір плануєте, можна зробити часниковий, вершковий, сирний, томатний, ягідний та інші види соусів. Головне, щоб він поєднувався з іншими продуктами на столі. Крім цього, можна зробити і кілька видів, щоб кожен зміг вибрати відповідний для себе. Важливо пам'ятати, що соус може як зіпсувати страву, так і зробити його смачніше.
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 150 мілілітрів (жирні)
- Пармезан - 100 грам
- Сіль і перець мелений - За смаком

1. У сковороду перекладаю масло і відправляю її на слабкий вогонь, розтоплюю масло і стежу, щоб воно не потемніло.

2. Тонким струменем вливаю до маслу вершки кімнатної температури і безперервно помішують дерев'яною ложкою.

3. Додаю до смаку сіль і мелений перець, доводжу до кипіння і зменшуємо вогонь на мінімум, варю ще 5 хвилин. Весь час помішують.

4. Забираю соус з вогню і додаю натертий сир, перемішую до повного розчинення.

5. Готовий соус доводжу до смаку спеціями і поливаю ним шматочки курки. Подаю горячим. Смачного!