Соус для гасіння курки
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо птиці здається занадто прісним? Це не так, досить лише правильно його приготувати. Пропоную вам простий рецепт соусу для гасіння курки, який зробить її неймовірно смачною і ніжною.
Цей вершковий соус для гасіння курки в домашніх умовах підійде не тільки для філе, але і для різних частин птиці. Ніжний смак соусу робить курочку дивно апетитним. Рецепт ідеально підійде для макаронів, наприклад, перетворивши домашнє блюдо в ресторанне.
- Вершкове масло - 50 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Часник - 1-3 зубчиків
- Борошно - 50 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Італійські трави - 1 щіпка
- Сир - 50 грам
1. На сковороду відправити вершкове і оливкове масло. Як випливає розігріти. Тим часом очистити і нарізати дрібними кубиками часник. Відправити його в масло і обсмажити близько 30 секунд.
2. Додати борошно і як слід перемішати, щоб не утворилися грудочки. Влити курячий бульйон і довести до кипіння. В рецепт приготування соусу для гасіння курки можна використовувати не тільки бульйон, але і біле вино, що додасть страві особливий пікантний аромат.
3. Тонкою цівкою влити на сковороду молоко. Коли почнуть з'являтися бульбашки, прибрати вогонь до мінімуму і варити соус 3-5 хвилин. При бажанні можна використовувати також вершки, в рівних пропорціях з молоком.
4. Посолити і поперчити за смаком. Як слід перемішати і уварити ще буквально пару хвилин.
5. Додати дрібку італійських трав або будь-сушеної зелені за смаком. Сир натерти на тертці і всипати на сковороду. Ароматний і апетитний соус для гасіння курки в домашніх умовах готовий. Тепер на сковороду можна додати попередньо обсмажену курочку і довести її до готовності. Такий соус ідеально поєднується з макаронами, які можна доповнити смаженим беконом і свіжою зеленню.