Рецепт Соус для гасіння курки фото

Соус для гасіння курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 1
Час приготування: 35 хв.

М'ясо птиці здається занадто прісним? Це не так, досить лише правильно його приготувати. Пропоную вам простий рецепт соусу для гасіння курки, який зробить її неймовірно смачною і ніжною.

Опис приготування:

Цей вершковий соус для гасіння курки в домашніх умовах підійде не тільки для філе, але і для різних частин птиці. Ніжний смак соусу робить курочку дивно апетитним. Рецепт ідеально підійде для макаронів, наприклад, перетворивши домашнє блюдо в ресторанне.

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Борошно - 50 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Італійські трави - 1 щіпка
  • Сир - 50 грам
соус для гасіння курки - фото крок 1
1. На сковороду відправити вершкове і оливкове масло. Як випливає розігріти. Тим часом очистити і нарізати дрібними кубиками часник. Відправити його в масло і обсмажити близько 30 секунд.
соус для гасіння курки - фото крок 2
2. Додати борошно і як слід перемішати, щоб не утворилися грудочки. Влити курячий бульйон і довести до кипіння. В рецепт приготування соусу для гасіння курки можна використовувати не тільки бульйон, але і біле вино, що додасть страві особливий пікантний аромат.
соус для гасіння курки - фото крок 3
3. Тонкою цівкою влити на сковороду молоко. Коли почнуть з'являтися бульбашки, прибрати вогонь до мінімуму і варити соус 3-5 хвилин. При бажанні можна використовувати також вершки, в рівних пропорціях з молоком.
соус для гасіння курки - фото крок 4
4. Посолити і поперчити за смаком. Як слід перемішати і уварити ще буквально пару хвилин.
соус для гасіння курки - фото крок 5
5. Додати дрібку італійських трав або будь-сушеної зелені за смаком. Сир натерти на тертці і всипати на сковороду. Ароматний і апетитний соус для гасіння курки в домашніх умовах готовий. Тепер на сковороду можна додати попередньо обсмажену курочку і довести її до готовності. Такий соус ідеально поєднується з макаронами, які можна доповнити смаженим беконом і свіжою зеленню.

Схожі рецепти