Соус «Болоньєзе» в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Класичний італійський м'ясний соус, який традиційно роблять для пасти або лазаньї, дуже просто можна приготувати за допомогою кухонної техніки. Zaintrigovanи? Запам'ятовуйте цей класний рецепт!
Презентую вам свою версію, як приготувати соус "болоньєзе" в мультиварці. Мінімум зусиль і контролю процесу, а в результаті дуже насичений і смачний м'ясний соус. В рецепт завжди можна додавати улюблені спеції, сушену або свіжу зелень, наприклад. Традиційно рекомендую подавати страву з макаронами.
- М'ясо - 600 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука (велика)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Томатний сік - 1 Склянка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. М'ясо (в даному випадку свинина) вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку. Можна використовувати і готовий фарш.
2. Очистіть цибулю і моркву, подрібніть.
3. Встановіть програму "жарка" і розігрійте в чаші рослинне масло. Викладіть овочі і обсмажуйте хвилин 5, помішуючи.
4. Додайте в чашу фарш і вино. Продовжуйте обсмажувати, помішуючи, щоб не утворилися великі шматочки.
5. Підготуйте томатний сік. Можна використовувати пропущені через м'ясорубку помідори, наприклад, або томатну пасту з водою (в крайньому випадку).
6. Вилийте сік в чашу, додайте сіль, перець за смаком, сушену зелень. Перемішайте все як слід. Накрийте кришкою мультиварку і встановіть програму "гасіння" . Час залежить від потужності вашої техніки: від 40 до 90 хвилин.