Солянка з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Апетитна солянка на салі прекрасно поєднується з рисом або картоплею. Як в гарячому, так і в холодному вигляді вона дуже смачна. Дивіться рецепт, як приготувати солянку з капустою, і пробуйте блюдо!
Опис приготування:
Існує маса рецептів солянки. Це може бути і наваристий суп, і просто гаряча страва з капусти. Мені подобається готувати солянку зі свіжої капусти з салом. Тільки сало знадобиться з прожилками м'яса, так солянка вийде смачніше. Щоб приготувати солянку з капустою, знадобиться ще томатна паста або пюре зі свіжого помідора. Солянка може бути прекрасним гарніром або самостійною стравою.
- Сало - 250 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капуста білокачанна - 350 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Зелена цибуля - 5 штук
- Спеції - За смаком
Поріжте сало невеликими скибочками.
Переложите сало в сотейник, додайте рослинне масло і обсмажуйте на середньому вогні, час від часу помішуйте.
Морквину помийте і почистіть, натріть на тертці.
Цибуля поріжте півкільцями.
Додайте моркву з цибулею до сала, обсмажуйте 5 хвилин.
Поки овочі обсмажуються, нашинкуйтекапусту.
Додайте капусту в сотейник, обсмажуйте ще 5 хвилин.
Коли капуста обжарится, влийте воду і зменшіть вогонь. Накрийте сотейник кришкою, тушкуйте капусту близько 4 хвилин.
При необхідності додайте води.
При необхідності додайте води.
Для 5-7 хвилин до закінчення готування додайте томатне пюре (або томатну пасту). Перемішайте.
Посоліть і поперчіть за смаком.
По бажанню, додайте зелені. Наприклад, зеленого лука.
Готову солянку з капустою ви можете подавати з картоплею, м'ясом або рисом. Дуже смачно з бородінським хлібом.
Смачного!
Смачного!