Солянка з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна солянка на салі прекрасно поєднується з рисом або картоплею. Як в гарячому, так і в холодному вигляді вона дуже смачна. Дивіться рецепт, як приготувати солянку з капустою, і пробуйте блюдо!
Існує маса рецептів солянки. Це може бути і наваристий суп, і просто гаряча страва з капусти. Мені подобається готувати солянку зі свіжої капусти з салом. Тільки сало знадобиться з прожилками м'яса, так солянка вийде смачніше. Щоб приготувати солянку з капустою, знадобиться ще томатна паста або пюре зі свіжого помідора. Солянка може бути прекрасним гарніром або самостійною стравою.
- Сало - 250 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капуста білокачанна - 350 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Зелена цибуля - 5 штук
- Спеції - За смаком

Поріжте сало невеликими скибочками.

Переложите сало в сотейник, додайте рослинне масло і обсмажуйте на середньому вогні, час від часу помішуйте.

Морквину помийте і почистіть, натріть на тертці.

Цибуля поріжте півкільцями.

Додайте моркву з цибулею до сала, обсмажуйте 5 хвилин.

Поки овочі обсмажуються, нашинкуйтекапусту.

Додайте капусту в сотейник, обсмажуйте ще 5 хвилин.

Коли капуста обжарится, влийте воду і зменшіть вогонь. Накрийте сотейник кришкою, тушкуйте капусту близько 4 хвилин.
При необхідності додайте води.
При необхідності додайте води.

Для 5-7 хвилин до закінчення готування додайте томатне пюре (або томатну пасту). Перемішайте.

Посоліть і поперчіть за смаком.

По бажанню, додайте зелені. Наприклад, зеленого лука.

Готову солянку з капустою ви можете подавати з картоплею, м'ясом або рисом. Дуже смачно з бородінським хлібом.
Смачного!
Смачного!