Соковитий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Моя любов до домашньої випічки нескінченна! Особливо я люблю контрастні смаки, наприклад - солодке тісто з кислою начинкою. Це завжди виграшний варіант. Даний кекс, до речі, саме такий. Дивіться!
Для вас я підготувала рецепт про те, як приготувати соковитий кекс з вишнею. Якщо ви не любите суху структуру, то вам сподобається саме цей десерт до чаю. Нічого складного в його створенні немає. Просто необхідно замісити тісто, додати ягоди і все запекти. Тому кекс підійде для чаювання на кожен день.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Вишня без кісточок - 200 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Какао - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
Борошно просійте через сито з розпушувачем і какао.
М'яке вершкове масло розітріть з ваніліном, цукром і яйцем. Потім збийте масу міксером.
До масляною масою додайте кефір, продовжуючи все збивати. Потроху всипте борошняну масу.
Замішайте тісто лопаткою, додавши в нього половинки вишні.
Випікайте соковитий кекс при 180 градусах протягом 1, 5 годину. Приємного чаювання!