Соковиті тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати соковиті тефтелі в ароматної томатної підливі з часником і пряними травами, ви дізнаєтеся з цього рецепта, а покрокові фото допоможуть вам зробити це швидко і без клопоту!
Відразу хочу попередити - рис цим рецептом не передбачений, але це зовсім не означає, що ви не можете його використовувати. Просто ми вважаємо за краще такі тефтелі їсти з гарніром або великою кількістю свіжого хліба, яким дуже смачно вимазувати підливу, а якщо в тефтелі буде ще і рис, то це вийде дуже "углеводно" .
У тому випадку, якщо ви плануєте подавати тефтелі без гарніру - сміливо додавайте в фарш відварений до напівготовності середньозерний рис (0, 5-1 склянка). Але не забудьте, що солі в цьому випадку буде потрібно більше.
Сподіваюся, що це простий рецепт приготування соковитих тефтелей вам стане в нагоді!
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Хліб сухий пшеничний - 1-2 скибочок
- Молоко - 1/3-1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Базилік сушений - За смаком
- Орегано - За смаком
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
Цибулю почистити, подрібнити ножем або в блендері.
Сухий хліб розмочити в молоці.
Додати в фарш подрібнену цибулю, розмочений хліб, сіль, перець. Гарненько перемішати.
Сформувати з фаршу невеликі тефтелі.
Обваляти в борошні і обсмажити в добре розігрітій олії - не до повної готовності, а щоб вони місцями вкрилися апетитною скоринкою.
Скласти в глибокий сотейник або каструлю. Залити томатною пастою, змішаної з цукром, сіллю і розведеною водою (приблизно 1-1, 5 склянки).
Тушкувати під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин.
Тушкувати під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин.
Подрібнити часник.
Для 5 хвилин до готовності посипати тефтелі часником, базилік і орегано.
Подавати гарячими.
Подавати гарячими.