Сочинський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Раніше на сочинських пляжах часто продавали такий пиріг. Готується він досить просто, а виходить дуже смачним, ніжним. Розсипчасте пісочне тісто, легка прошарок меренги і волоських горіхів.
Тісто для пирога тонко розкочується, волоські горіхи подрібнюються до великої крихти, білки збиваються з цукром в міцну меренгу. Як вид, нічого складного, все просто. Подробиці, як приготувати сочинський пиріг, дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Жовток - 4 штуки (в тісто - 3 шт., для змащення - 1 шт.)
- Крем - 150 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Оцет яблучний 6% - 1 Ст. Ложка
- Горіхи волоські - 250 грам
- Білок яєчний - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка

Підготуйте інгредієнти.

Масло з'єднайте з борошном, порубати в дрібну крихту. Додайте жовтки, ванілін, погашену оцтом соду. Замісити м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку, покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Горіхи подрібнити в крупну крихту за допомогою блендера або м'ясорубки. Білки збийте з цукром до міцних піків.

Тісто розділяється на три частини. Кожну розкачати в тонкий прямокутний пласт.

Один пласт тіста викладіть на деко. По всьому тесту розподіліть половину горіхів, зверху - збитий білок.

Потім накрийте другим шаром тіста. Повторіть начинку, накрийте третім шаром тіста. Змастіть тісто збитим жовтком. Надріжте верхній шар ножем на квадратики або ромбики, в центр яких розкладіть половинки волоських горіхів. Поставте пиріг пекти в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Пиріг остудіть. Смачного!