Рецепт Сочинський пиріг фото

Сочинський пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто, Пісочне тісто, Горіхи, Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Раніше на сочинських пляжах часто продавали такий пиріг. Готується він досить просто, а виходить дуже смачним, ніжним. Розсипчасте пісочне тісто, легка прошарок меренги і волоських горіхів.

Тісто для пирога тонко розкочується, волоські горіхи подрібнюються до великої крихти, білки збиваються з цукром в міцну меренгу. Як вид, нічого складного, все просто. Подробиці, як приготувати сочинський пиріг, дивіться в покроковому рецепті.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Жовток - 4 штуки (в тісто - 3 шт., для змащення - 1 шт.)
  • Крем - 150 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Оцет яблучний 6% - 1 Ст. Ложка
  • Горіхи волоські - 250 грам
  • Білок яєчний - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
сочинський пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
сочинський пиріг - фото крок 2
Масло з'єднайте з борошном, порубати в дрібну крихту. Додайте жовтки, ванілін, погашену оцтом соду. Замісити м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку, покладіть в холодильник на 30 хвилин.
сочинський пиріг - фото крок 3
Горіхи подрібнити в крупну крихту за допомогою блендера або м'ясорубки. Білки збийте з цукром до міцних піків.
сочинський пиріг - фото крок 4
Тісто розділяється на три частини. Кожну розкачати в тонкий прямокутний пласт.
сочинський пиріг - фото крок 5
Один пласт тіста викладіть на деко. По всьому тесту розподіліть половину горіхів, зверху - збитий білок.
сочинський пиріг - фото крок 6
Потім накрийте другим шаром тіста. Повторіть начинку, накрийте третім шаром тіста. Змастіть тісто збитим жовтком. Надріжте верхній шар ножем на квадратики або ромбики, в центр яких розкладіть половинки волоських горіхів. Поставте пиріг пекти в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
сочинський пиріг - фото крок 7
Пиріг остудіть. Смачного!

Схожі рецепти