Рецепт Сочевичний суп з м'ясом фото

Сочевичний суп з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Сочевиця
Дієтичне харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную відмінний варіант для ситного обіду - рецепт, як приготувати сочевичний суп з м'ясом. Блюдо і правда ситне, до того ж, воно корисне. Я готую із зеленою сочевицею і яловичим фаршем.

Опис приготування:

Може здатися дивним, що овочі я міряю склянками. Поясню це просто: я ніколи не заміряла кількість овочів в грамах, завжди брала їх 1 до 1 до кількості сочевиці. В даному випадку +- 10 грамів особливої ​​ролі не зіграють, повірте.

  • Фарш із яловичини - 500 грам (нежирний)
  • Вода - 1 літр
  • Сочевиця - 1 Склянка
  • Капуста - 2 склянки (будь-яка нашаткована)
  • Морква нарізана - 1 Склянка
  • Селера - 1 Склянка (нарізаний стебло)
  • Цибуля - 1 Склянка (подрібнений)
  • Болгарський перець - 0, 5 склянки (подрібнений)
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
  • Бульйонний кубик - 2 штуки (м'ясної, по бажанню)
  • Шпинат - 270-300 грам (подрібнений)
1
На добре розігрітій сковороді або прямо в каструлі насамперед обсмажте фарш. Я беру завжди для цього супу яловичий, але ви запросто можете поекспериментувати і з іншими видами м'яса.
2
Жир після обсмажування фаршу обов'язково злийте, нам він не стане в нагоді.
3
Якщо обсмажували в каструлі, влийте в неї ж воду. Слідом додайте сочевицю, нашатковану капусту, нарізані моркву з селерою і подрібнену цибулю.
4
Також додамо нарізаний перець (у мене зелений), чорний меленої перець з кмином і лавровий лист.
5
Солити і класти бульйонний кубик не обов'язково. Але якщо ви ці інгредієнти в супах любите, сміливо додавайте.
6
Доведіть вміст каструлі до кипіння, після чого зменшіть вогонь і, не накриваючи каструлю кришкою, варіть протягом години-півтори.
7
Якщо сочевиця з овочами будуть готові значно швидше, можете зняти каструлю з вогню раніше.
8
За пару хвилин до закінчення готування додайте шпинат. Можна дати супу настоятися хвилин 10-15 під кришкою, а потім подавайте його до столу! Не забудьте дістати лавровий лист. Смачного!

Схожі рецепти