Рецепт Смажений півень фото

Смажений півень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гриби, Печериці, Півень
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Це справжній святковий страва, яке порадує вас своїм вишуканим смаком і прекрасним ароматом. Півень попередньо маринується у вині, а потім обсмажується з овочами і шампіньйонами. Дуже ситно!

Не можна сказати, що це простий рецепт приготування смаженого півень, Проте, кінцевий результат обов'язково вас порадує. Друге блюдо виходить дуже хорошим: завдяки винному маринаду м'ясо півня дуже м'яке і соковите. Гриби з салом замінюють традиційний гарнір. Вдалого приготування!

  • Півень - 1, 5 кілограма
  • Вино червоне сухе - 1/2 штуки (пляшка)
  • Сало - 6 скибочок
  • Печериці - 300 грам
  • Luk-salotų - 10 штук (маленькі цибулинки)
  • Часник - 3 зубчики
  • Морква - 2 штуки
  • Масло оливкове - 1 За смаком
  • Чебрець - 2 штуки (гілочки)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль і перець - 1 За смаком
  • Зелень - 1 За смаком
смажений півень - фото крок 1
Тушку півня, промийте та висушіть. Розріжте на 8 рівних частин і покладіть в глибоку ємність. Залийте півня вином, додайте кільця цибулі-шалот і моркву, очищену і порізану тонкими скибочками. Також додайте чебрець і лавровий лист, перемішайте і поставте в холодильник маринуватися на добу.
смажений півень - фото крок 2
Через добу перелийте вино в окрему ємність. Півня обсушити паперовим рушником. Розігрійте в сковороді оливкове масло, обсмажте півня з усіх боків до красивого золотистого кольору.
смажений півень - фото крок 3
У тій же сковороді обсмажуємо цибулю і моркву, а також подрібнений часник. roza_ker 3-4 хвилини.
смажений півень - фото крок 4
Перекладаємо півня і овочі в сотейник, заливаємо вином, солимо і перчимо до смаку. Доводимо до кипіння, потім варимо на повільному вогні під кришкою 1, 5 годину.
смажений півень - фото крок 5
Паралельно обсмажуємо скибочки печериць з дрібно нарізаним салом. Готуємо 15 хвилин.
смажений півень - фото крок 6
Додайте до готового півню печериці та сало, посипте блюдо подрібненою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти