Смажений півень
(покроковий рецепт з фото)
Це справжній святковий страва, яке порадує вас своїм вишуканим смаком і прекрасним ароматом. Півень попередньо маринується у вині, а потім обсмажується з овочами і шампіньйонами. Дуже ситно!
Не можна сказати, що це простий рецепт приготування смаженого півень, Проте, кінцевий результат обов'язково вас порадує. Друге блюдо виходить дуже хорошим: завдяки винному маринаду м'ясо півня дуже м'яке і соковите. Гриби з салом замінюють традиційний гарнір. Вдалого приготування!
- Півень - 1, 5 кілограма
- Вино червоне сухе - 1/2 штуки (пляшка)
- Сало - 6 скибочок
- Печериці - 300 грам
- Luk-salotų - 10 штук (маленькі цибулинки)
- Часник - 3 зубчики
- Морква - 2 штуки
- Масло оливкове - 1 За смаком
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
Тушку півня, промийте та висушіть. Розріжте на 8 рівних частин і покладіть в глибоку ємність. Залийте півня вином, додайте кільця цибулі-шалот і моркву, очищену і порізану тонкими скибочками. Також додайте чебрець і лавровий лист, перемішайте і поставте в холодильник маринуватися на добу.
Через добу перелийте вино в окрему ємність. Півня обсушити паперовим рушником. Розігрійте в сковороді оливкове масло, обсмажте півня з усіх боків до красивого золотистого кольору.
У тій же сковороді обсмажуємо цибулю і моркву, а також подрібнений часник. roza_ker 3-4 хвилини.
Перекладаємо півня і овочі в сотейник, заливаємо вином, солимо і перчимо до смаку. Доводимо до кипіння, потім варимо на повільному вогні під кришкою 1, 5 годину.
Паралельно обсмажуємо скибочки печериць з дрібно нарізаним салом. Готуємо 15 хвилин.
Додайте до готового півню печериці та сало, посипте блюдо подрібненою зеленню. Смачного!