Рецепт Півень під соусом фото

Півень під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете здивувати близьких і гостей неймовірно апетитним і ароматним блюдом? Тоді хочу запропонувати вам узятий на замітку дуже класний варіант, як приготувати півня під соусом в стилі французької кухні.

Опис приготування:

1. Півня вимийте, обсушити і наріжте великими порційними шматочками.

2. Посоліть і поперчіть за смаком.

3. Обваляйте шматочки в борошні з усіх боків.

4. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Викладіть шматочки півня в масло, обсмажте на сильному вогні до рум'яності. Перекладіть в сотейник або в іншу форму з товстим дном.

5. Очистіть і наріжте великими шматочками цибулю і моркву. Викладіть на сковороду, обсмажте до рум'яності з подрібненим часником і чебрецем. Перекладіть до півня.

6. Налийте на сковороду трохи вина, разом з соками від птиці перелийте в сотейник.

7. Туди ж додайте половину грибів.

8. Влийте решту вина і бульйон. Додайте сіль і перець за смаком.

9. Поставте на повільний вогонь і залиште нудитися на пару годин.

10. Другу половину грибів обсмажте на сковороді з невеликою кількістю цибулі та морквою.

11. Подавайте до столу шматочки півня в соусі зі смаженими грибочками і гарніром до смаку.

Це дуже смачне і насичене блюдо для всієї родини.

  • Півень - 1 штука
  • Вино червоне - 1.5 L
  • Цибулина - 4-5 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Гриби - 500 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Чебрець - За смаком
  • Бульйон - 2 склянки
1. Півня вимийте, обсушити і наріжте великими порційними шматочками.

2. Посоліть і поперчіть за смаком.

3. Обваляйте шматочки в борошні з усіх боків.

4. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Викладіть шматочки півня в масло, обсмажте на сильному вогні до рум'яності. Перекладіть в сотейник або в іншу форму з товстим дном.

5. Очистіть і наріжте великими шматочками цибулю і моркву. Викладіть на сковороду, обсмажте до рум'яності з подрібненим часником і чебрецем. Перекладіть до півня.

6. Налийте на сковороду трохи вина, разом з соками від птиці перелийте в сотейник.

7. Туди ж додайте половину грибів.

8. Влийте решту вина і бульйон. Додайте сіль і перець за смаком.

9. Поставте на повільний вогонь і залиште нудитися на пару годин.

10. Другу половину грибів обсмажте на сковороді з невеликою кількістю цибулі та морквою.

11. Подавайте до столу шматочки півня в соусі зі смаженими грибочками і гарніром до смаку.

Це дуже смачне і насичене блюдо для всієї родини.

Схожі рецепти