Півень під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати близьких і гостей неймовірно апетитним і ароматним блюдом? Тоді хочу запропонувати вам узятий на замітку дуже класний варіант, як приготувати півня під соусом в стилі французької кухні.
1. Півня вимийте, обсушити і наріжте великими порційними шматочками.
2. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Обваляйте шматочки в борошні з усіх боків.
4. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Викладіть шматочки півня в масло, обсмажте на сильному вогні до рум'яності. Перекладіть в сотейник або в іншу форму з товстим дном.
5. Очистіть і наріжте великими шматочками цибулю і моркву. Викладіть на сковороду, обсмажте до рум'яності з подрібненим часником і чебрецем. Перекладіть до півня.
6. Налийте на сковороду трохи вина, разом з соками від птиці перелийте в сотейник.
7. Туди ж додайте половину грибів.
8. Влийте решту вина і бульйон. Додайте сіль і перець за смаком.
9. Поставте на повільний вогонь і залиште нудитися на пару годин.
10. Другу половину грибів обсмажте на сковороді з невеликою кількістю цибулі та морквою.
11. Подавайте до столу шматочки півня в соусі зі смаженими грибочками і гарніром до смаку.
Це дуже смачне і насичене блюдо для всієї родини.
- Півень - 1 штука
- Вино червоне - 1.5 L
- Цибулина - 4-5 штук
- Морква - 2-3 штук
- Гриби - 500 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Бульйон - 2 склянки
2. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Обваляйте шматочки в борошні з усіх боків.
4. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Викладіть шматочки півня в масло, обсмажте на сильному вогні до рум'яності. Перекладіть в сотейник або в іншу форму з товстим дном.
5. Очистіть і наріжте великими шматочками цибулю і моркву. Викладіть на сковороду, обсмажте до рум'яності з подрібненим часником і чебрецем. Перекладіть до півня.
6. Налийте на сковороду трохи вина, разом з соками від птиці перелийте в сотейник.
7. Туди ж додайте половину грибів.
8. Влийте решту вина і бульйон. Додайте сіль і перець за смаком.
9. Поставте на повільний вогонь і залиште нудитися на пару годин.
10. Другу половину грибів обсмажте на сковороді з невеликою кількістю цибулі та морквою.
11. Подавайте до столу шматочки півня в соусі зі смаженими грибочками і гарніром до смаку.
Це дуже смачне і насичене блюдо для всієї родини.