Рецепт Смажені перепілки фото

Смажені перепілки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Перепелиця
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви, Страви цілком

Набридла смажена курка і хочеться різноманітності? Тоді вам потрібно дізнатися, як приготувати смажених перепілок! Пікантне і ніжне м'ясо перепелів з прянощами і рум'яною скоринкою байдужим не залишить

Перепелиці дуже швидко готуються, м'ясо дуже ніжне, а самі пташки дуже маленькі. Щоб приготувати смажених перепілок, знадобиться сковорода з товстим дном (ідеально смажити на чавунній сковороді), з спецій досить солі і ялівцю. Можете посипати рубаною петрушкою і кропом за бажанням.

  • Перепелиці - 2 штуки
  • Ягоди ялівцю - 15-20 штук
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 50-80 грам
  • Зелень подрібнена - За смаком
смажені перепілки - фото крок 1
Перепілок промийте, видаліть пір'я, якщо де залишилися. Тушки розрізати вздовж грудки і випатрати, видаліть нутрощі.
смажені перепілки - фото крок 2
Помістіть тушки в пакет і злегка постукайте молоточком по кістках, тим самим розплющивши птицю: смажити перепілок найзручніше а-ля курча тютюну, тому тушка повинна бути плоскою.
смажені перепілки - фото крок 3
Ягоди ялівцю розріжте або роздушіть ножем навпіл.
смажені перепілки - фото крок 4
Натріть розчавленими ягодами перепілок, особливо внутрішню частину. Залиште на годину, щоб птах переповнилася ароматом і смаком ялівцю.
смажені перепілки - фото крок 5
Потім розігрійте сковороду, витріть тушки паперовими рушником, щоб при смаження не було багато бризок. Налийте на сковороду оливкового (або іншого рослинного масла), викладіть тушки спочатку вниз стороною без шкіри. Зверху поставте гніт, це може бути каструля з водою. Смажте хвилин 3-4, можна, можливо 5, щоб м'ясо зчепилося.
смажені перепілки - фото крок 6
Потім переверніть птицю, ще раз поставте зверху каструлю і смажте з гнітом хвилини 3.
Потім можете зняти каструлю і просто смажити птицю до готовності.
смажені перепілки - фото крок 7
Додайте кубик масла вершкового на сковороду і в ньому продовжуйте смажити до готовності.
Готових смажених перепілок посипте рубаною зеленню, полийте олією зі сковороди перед подачею.
смажені перепілки - фото крок 8
Дуже смачно з овочами (буряком з часником) і підсмаженим хлібом. Смачного!

Схожі рецепти