Смажені перепілки
(покроковий рецепт з фото)
Набридла смажена курка і хочеться різноманітності? Тоді вам потрібно дізнатися, як приготувати смажених перепілок! Пікантне і ніжне м'ясо перепелів з прянощами і рум'яною скоринкою байдужим не залишить
Перепелиці дуже швидко готуються, м'ясо дуже ніжне, а самі пташки дуже маленькі. Щоб приготувати смажених перепілок, знадобиться сковорода з товстим дном (ідеально смажити на чавунній сковороді), з спецій досить солі і ялівцю. Можете посипати рубаною петрушкою і кропом за бажанням.
- Перепелиці - 2 штуки
- Ягоди ялівцю - 15-20 штук
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 50-80 грам
- Зелень подрібнена - За смаком
Перепілок промийте, видаліть пір'я, якщо де залишилися. Тушки розрізати вздовж грудки і випатрати, видаліть нутрощі.
Помістіть тушки в пакет і злегка постукайте молоточком по кістках, тим самим розплющивши птицю: смажити перепілок найзручніше а-ля курча тютюну, тому тушка повинна бути плоскою.
Ягоди ялівцю розріжте або роздушіть ножем навпіл.
Натріть розчавленими ягодами перепілок, особливо внутрішню частину. Залиште на годину, щоб птах переповнилася ароматом і смаком ялівцю.
Потім розігрійте сковороду, витріть тушки паперовими рушником, щоб при смаження не було багато бризок. Налийте на сковороду оливкового (або іншого рослинного масла), викладіть тушки спочатку вниз стороною без шкіри. Зверху поставте гніт, це може бути каструля з водою. Смажте хвилин 3-4, можна, можливо 5, щоб м'ясо зчепилося.
Потім переверніть птицю, ще раз поставте зверху каструлю і смажте з гнітом хвилини 3.
Потім можете зняти каструлю і просто смажити птицю до готовності.
Потім можете зняти каструлю і просто смажити птицю до готовності.
Додайте кубик масла вершкового на сковороду і в ньому продовжуйте смажити до готовності.
Готових смажених перепілок посипте рубаною зеленню, полийте олією зі сковороди перед подачею.
Готових смажених перепілок посипте рубаною зеленню, полийте олією зі сковороди перед подачею.
Дуже смачно з овочами (буряком з часником) і підсмаженим хлібом. Смачного!