Смажені молюски
(покроковий рецепт з фото)
Найпоширенішим молюском є мідії. Їх можна купити практично в будь-якому магазині. Найсмачніші - це свіжі молюски, які не піддавалися заморожуванню і продаються в раковинах.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати смажені молюски, то цей рецепт - саме те, що вам необхідно. Морепродукти надзвичайно багаті йодом і білком, тому їх слід обов'язково вводити в свій раціон. До того ж, таке блюдо стане ідеальною закускою до білого вина.
- Мідії - 900 грам
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
Для початку вам необхідно підготувати мідії. У цьому рецепті використовуються свіжі молюски в раковинах. Покладіть їх в крижану воду і гарненько промийте, щоб позбутися від піску, видаліть водорості. Влейте в сотейник вино, доведіть його до кипіння. Киньте в вино мідії. Тушіте, поки ті не розкриються.
Відокремте по одній половинці мушлі від кожної мідії. Викладіть їх на деко черепашками вниз. Тих молюсків, які не розкрилися під час гасіння, не використовуйте.
Промийте і подрібніть петрушку. Змішайте її з вершковим маслом, рубаним часником, паприкою і сіллю. Чайною ложкою викладайте суміш на мідії. Поставте молюсків в холодильник, щоб масло на них повністю застигло.
Потім дістаньте мідії, смажте їх пару хвилин на сухій сковороді, поки масло не розтопиться.