Смажені кальмари
(покроковий рецепт з фото)
Використання морепродуктів в азіатській кухні - класика жанру. Їх можна робити вершковими, а можна гострими. Цього разу вибір припав на другий варіант родом з Кореї. Буде дуже пікантно, читайте!
Блюдо за технологією Стир-Фрай легко повторити у себе на кухні. Вся справа в приправах та свіжих овочах. У підсумку хочу вам запропонувати дізнатися, як приготувати смажених кальмарів по-корейськи. Блюдо є основним, тому до нього можна подати локшину або простий рис, щоб відтінити гострий смак.
- Кальмар - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Перець чилі, червоний - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 штука
- Часник гранульований - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець гострий пластівцями - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
Кальмара попатраєте, чистий і PROMON.
Наріжте тушку смужками.
Зробіть маринад. Змішайте в мисці соєвий соус, часник, пластівці з перцю, цукор і масло.
Замаринуйте кальмара. Залиште його так на 20 хвилин.
Поки кальмар маринується, займіться овочами. Наріжте півкільцями очищену цибулю.
Дрібно наріжте перчик і зелену цибулю.
Обсмажте кальмарів з овочами в розігрітій сковороді, близько 3-5 хвилин, помішуючи. Смачного!