Рецепт Смажені гриби з помідорами фото

Смажені гриби з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.

Фраза про те, що все геніальне - просто, знайома багатьом. Рецепт приготування смажених грибів з помідорами - зайве тому підтвердження. Швидко, смачно, ситно і зовсім нескладно.

Опис приготування:

Цей простий рецепт смажених грибів з помідорами нагадує обід холостяка, проте не поспішайте робити висновки. Таке блюдо можна доповнити улюбленим гарніром при бажанні або подати до столу з соусом.

  • Помідор - 1-2 штук
  • Гриби - 100 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
смажені гриби з помідорами - фото крок 1
1. Часник очистити і подрібнити ножем. Якщо смак часнику вам тут здається зайвим, тоді його можна додати цілком виключно для аромату, акуратно діставши з страви перед подачею. Також доповнити цей простий рецепт смажених грибів з помідорами можна цибулиною.
смажені гриби з помідорами - фото крок 2
2. На сковороді розігріти олію і відправити туди часник. На повільному вогні обсмажити його буквально трохи, не допускаючи, щоб він горів (в такому випадку масло може гірчити).
смажені гриби з помідорами - фото крок 3
3. Помідори вимити, обсушити паперовим рушником і нарізати середніми шматочками. Подрібнювати їх не треба, так як це повноцінний інгредієнт страви і вони повинні добре зберегти форму, Чи не перетвориться в соус.
смажені гриби з помідорами - фото крок 4
4. Гриби (а в рецепт приготування смажених грибів з помідорами можна використовувати будь-які за смаком грибочки) вимити, обсушити і нарізати не надто товстими скибочками.
смажені гриби з помідорами - фото крок 5
5. Надіслати гриби з помідорами на сковороду до часнику приблизно через 1 хвилину. Смажити на середньому вогні до готовності грибів, підсолити і поперчити за смаком. При бажанні в смажені гриби з помідорами в домашніх умовах можна додати сушену або свіжу зелень, а також трохи тертого сиру. Подавати блюдо до столу гарячим.

Схожі рецепти