Смажене молоко
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Так, так! Ви не помилилися, саме смажене молоко! Цей десерт дуже популярний в Іспанії. Побачивши цей рецепт, я вирішила обов'язково його приготувати, і не помилилася: дітям дуже сподобався такий десерт.
Опис приготування:
Якщо ви хочете здивувати своїх дітей або гостей, то цей рецепт, як приготувати смажене молоко (або Смажене молоко), саме для вас.
Хрустка паніровка, ніжний крем всередині - це дуже, смачно, солодко і незвично! Готуйте з задоволенням!
- Молоко - 1 літр(3, 2% жирності)
- Цедра цитрусових - 1 штука (з одного лимона або апельсина)
- Крохмаль кукурудзяний - 120 грам (або борошно)
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Цукор - 250 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука (для панірування)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для панірування)
- Масло рослинне - 250 мілілітрів (для фритюру)
Молоко вибирайте з великою жирністю. Якщо немає такого, замініть 200 мл. Молока такою ж кількістю вершків.
В молоко (750 мл.) додайте корицю і цедру лимона, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і відставте на 10 хвилин.
150 мл .Молока змішайте з кукурудзяним крохмалем. Крохмаль можна замінити борошном.
Візьміть 3 яйця. Для крему нам знадобиться 2 жовтка. Білки і 1 яйце залиште для панірування, поставте їх в холодильник.
Жовтки розмішайте виделкою і влийте в крохмальну суміш, розмішайте. Жовтки можна і не додавати, але з ними десерт стає ніжніше.
Приберіть цедру лимона з молока.
Крохмале-яєчну суміш влийте тонкою цівкою в гаряче молоко, помішуючи.
Крохмале-яєчну суміш влийте тонкою цівкою в гаряче молоко, помішуючи.
Поставте на середній вогонь, доведіть до загустіння маси, постійно помішуючи віночком. Не дайте крему закипеть!
Змастіть форму маслом, вилийте в неї заварний крем, розрівняйте. Моя форма розміром 30х21см. Залиште форму відкритої при кімнатній температурі на кілька годин до застигання крему. У мене крем застиг за 1 час.
Підготуйте борошно і яйце для панірування. Масло для фритюру нагрійте в сотейнику або каструлі з товстим дном на середньому вогні. Масло має бути багато, щоб покрити кубик крему.
Застиглий крем викладіть на робочу поверхню, перевернув форму. Розріжте на рівні кубики.
Кубик крему обваляйте спочатку в борошні ...
... Потім в яйці і знову в борошні. Так панірування буде ніжніше.
Зменшіть вогонь до мінімуму, опускайте крем в гаряче масло, обсмажуйте там з двох сторін до рум'янцю.
"Смажене молоко" викладайте на серветку, щоб стік зайвий жир. За бажанням можна обваляти в цукрі.
Подавайте десерт охолодженим, зі свіжими ягодами або фруктами. Смачного!