Смажена пікша
(покроковий рецепт з фото)
Один з найбільш традиційних і невибагливих способів приготування риби - це обсмажування. І тут дуже до речі буде рецепт, як приготувати смажену пікшу. Рибка виходить смачною, соковитою і ніжною.
Для обсмажування добре підходить практично будь-яка рибка, навіть кістлявий карась. Пікша дуже соковита, ніжна і смачна рибка, в ній практично немає дрібних кісток, завдяки чому її можна використовувати для приготування котлет і фрикадельок. Щоб рибка добре трималася шматочками, перед приготуванням її потрібно обваляти в паніровці. Готову пікшу подаю з картоплею, кашею або овочами.
- Пікша - 0, 6 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Рибку викладаю на обробну дошку, відрізаю голову, хвіст і плавники, очищаю від луски. Гострим ножем роблю надріз біля голови і підчіплюю шкіру, знімаю її у напрямку до хвоста.
2. Розрізаю тушку по хребту на 2 частини, дістаю хребет, виймаю всі кістки. Це не займе багато часу, тому як дрібних кісток майже немає.
3. Готове філе акуратно розрізаю на шматочки, щоб не перетворити рибу в фарш, і викладаю на тарілку.
4. Для кляра: в миску вбиваю яйца, наливаю молоко, додаю борошно і спеції, все ретельно перемішую.
5. Кожен шматочок риби занурюю з двох сторін в отриманий кляр.
6. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, викладаю рибу в клярі на поверхню і обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки (близько 4-5 хвилин з кожного боку).
7. Готову рибку викладаю на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир, і викладаю на тарілку.