Пікша тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Корисні страви з риби повинні бути на кожному столі. Пропоную і вам спробувати приготувати пікшу тушковану. Рибка не жирна, корисна і, до того ж, дуже смачна. Дивіться і записуйте рецепт!
Для приготування пікші тушкованою я беру зазвичай свіжу тушку риби без голови, потрошити її і ріжу на порційні шматочки. Вистачає на три порції. Гасити рибу в молоці може здатися дивним на перший погляд, але це тільки на перший. Насправді пікша стає набагато смачніше і ніжніше з молоком. І хоча ви можете гасити її з овочами, але з молоком все ж краще буде!
- Пікша - 1 кілограм
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Молоко - 100 мілілітрів
- Суміш перців - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Рибу промийте, попатраєте, видаліть плавники, кістки зайві. Поріжте на порційні шматочки.
До борошна додайте спеції, розмішайте.
Кожен шматочок риби гарненько обваляйте в борошні.
У розігріту сковороду влийте олію. Обсмажте на ньому рибу.
Смажте по 3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
Потім влийте молоко, зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою хвилин 12-13.
Потім додайте в сковороду лавровий лист і ще хвилини 3 тушкуйте.
Готову тушковану пікшу подавати можете з легким гарніром. Наприклад, тушковані овочі або томатна сальса дуже добре поєднуються з рибою. Прикрасьте готову страву рубаною зеленню. Смачного!
Готову тушковану пікшу подавати можете з легким гарніром. Наприклад, тушковані овочі або томатна сальса дуже добре поєднуються з рибою. Прикрасьте готову страву рубаною зеленню. Смачного!