Смажена форель
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я вам розповім, як приготувати смажену форель. Рибку будемо готувати з медом, вона вийде ніжною і соковитою. Рецепт досить простий, але потрібно вибрати гарну свіжу форель.
Всі приготування не займе у вас більше 20 хвилин, якщо ви будете використовувати вже готове філе форелі. Тому заздалегідь подумайте про те, що будете подавати на гарнір, і підготуйте його.
Форель з лимоном і медом має дуже ніжний смак, тому її не варто перебивати чимось зітри або занадто пряним.
- Філе форелі - 2 штуки (близько 200 г)
- Лимон - 1 штука
- Зерно зернових - 100 грам
- Борошно - 80 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Вичавіть лимонний сік над філе форелі, щоб змочити обидві сторони. У середній мисці змішайте кукурудзяну муку, борошно, щіпку солі і трохи перцю.
2
У маленькій мисці збийте яйце і молоко.
Обмокніть філе форелі в суміші з кукурудзяної муки. Потім занурте в суміш молока і яєць, а потім - знову в кукурудзяну муку.
Обмокніть філе форелі в суміші з кукурудзяної муки. Потім занурте в суміш молока і яєць, а потім - знову в кукурудзяну муку.
3
У великій сковороді розтопіть масло на середньому вогні. Покладіть форель і смажте близько 3 хвилин з кожного боку. Рибка повинна бути золотисто-коричневої.
4
Налийте мед поверх риби. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковорідку і дайте форелі згасити ще 4 хвилини. Зніміть з вогню і подавайте з зеленим салатом і картоплею-фрі.