Смажена форель

Смажена форель
Кількість порцій: 2 Час приготування: 20 хв.
У цьому рецепті я вам розповім, як приготувати смажену форель. Рибку будемо готувати з медом, вона вийде ніжною і соковитою. Рецепт досить простий, але потрібно вибрати гарну свіжу форель.

опис приготування:

Всі приготування не займе у вас більше 20 хвилин, якщо ви будете використовувати вже готове філе форелі. Тому заздалегідь подумайте про те, що будете подавати на гарнір, і підготуйте його.

Форель з лимоном і медом має дуже ніжний смак, тому її не варто перебивати чимось зітри або занадто пряним.

  • філе форелі— 2 штуки(близько 200 г)
  • лимон— 1 штука
  • Зерно зернових— 100 грам
  • борошно— 80 грам
  • яйце— 1 штука
  • молоко— 100 мілілітрів
  • Вершкове масло— 5 Ст. ложок
  • мед— 2 Ст. ложки
  • сіль, перець— За смаком
1 Вичавіть лимонний сік над філе форелі, щоб змочити обидві сторони. У середній мисці змішайте кукурудзяну муку, борошно, щіпку солі і трохи перцю.

2 У маленькій мисці збийте яйце і молоко.
Обмокніть філе форелі в суміші з кукурудзяної муки. Потім занурте в суміш молока і яєць, а потім - знову в кукурудзяну муку.

3 У великій сковороді розтопіть масло на середньому вогні. Покладіть форель і смажте близько 3 хвилин з кожного боку. Рибка повинна бути золотисто-коричневої.

4 Налийте мед поверх риби. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковорідку і дайте форелі згасити ще 4 хвилини. Зніміть з вогню і подавайте з зеленим салатом і картоплею-фрі.

Схожі рецепти

Райдужна форель смажена

Райдужна форель смажена

Райдужна форель — ситна і корисна риба, яку дуже легко готувати. До того ж, смажиться вона дуже швидко. Ми приготуємо форель з яскравою за смаком і кольором заправкою. Блюдо ви приготуєте за 10-15 хв. опис приготування: Райдужна форель смажена — страва, рецепт якого повинна знати кожна господи...

читати далі
Форель «мигдальний»

Форель «мигдальний»

Форель в лимонному соці. Традиційна французька кухня, Loire область. опис приготування: 1. Висипати борошно на широку тарілку. Обваляти форель в борошні з кожного боку. 2. нагріти сковороду. Підсмажувати рибу в топленому маслі протягом 4-5 хвилин. Потім перевернути і продовжувати готувати ще б...

читати далі
Форель «Ерланген»

Форель «Ерланген»

Любите готувати що-небудь новеньке? Хочу вам запропонувати цікавий, пікантний і вишуканий варіант, як приготувати форель "Ерланген" на оригінальній сирної подушці. подобається ідея? запам'ятовуйте. опис приготування: Використовувані в цьому рецепті інгредієнти в такому поєднанні напевно вас зд...

читати далі
Форель, фарширована грибами

Форель, фарширована грибами

така форель, фарширована грибами в домашніх умовах, готується швидко і просто, а за смаком виходить просто божественної! Крім того, за рахунок мінімального використання жирів — це корисна їжа! опис приготування: розповідаю, як приготувати форель, фаршировану грибами. Блюдо виходить ніжне і дуж...

читати далі
Форель на лушпиння подушці під вершково-сметанним соусом

Форель на лушпиння подушці під вершково-сметанним соусом

Ніжне філе райдужної форелі запікається у фользі на лушпиння подушці під вершково-сметанним соусом. Хрін в складі соусу додає яскраве нотку страви. Рибка виходить соковитою і ароматною. опис приготування: При запіканні риби у фользі сформуйте з неї човники з високими бортиками. Соус і сік не б...

читати далі