Рецепт Смажена форель фото

Смажена форель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти , Форель
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

У цьому рецепті я вам розповім, як приготувати смажену форель. Рибку будемо готувати з медом, вона вийде ніжною і соковитою. Рецепт досить простий, але потрібно вибрати гарну свіжу форель.

Опис приготування:

Всі приготування не займе у вас більше 20 хвилин, якщо ви будете використовувати вже готове філе форелі. Тому заздалегідь подумайте про те, що будете подавати на гарнір, і підготуйте його.

Форель з лимоном і медом має дуже ніжний смак, тому її не варто перебивати чимось зітри або занадто пряним.

  • Філе форелі - 2 штуки (близько 200 г)
  • Лимон - 1 штука
  • Зерно зернових - 100 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
1
Вичавіть лимонний сік над філе форелі, щоб змочити обидві сторони. У середній мисці змішайте кукурудзяну муку, борошно, щіпку солі і трохи перцю.
2
У маленькій мисці збийте яйце і молоко.
Обмокніть філе форелі в суміші з кукурудзяної муки. Потім занурте в суміш молока і яєць, а потім - знову в кукурудзяну муку.
3
У великій сковороді розтопіть масло на середньому вогні. Покладіть форель і смажте близько 3 хвилин з кожного боку. Рибка повинна бути золотисто-коричневої.
4
Налийте мед поверх риби. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковорідку і дайте форелі згасити ще 4 хвилини. Зніміть з вогню і подавайте з зеленим салатом і картоплею-фрі.

Схожі рецепти