Смачний гороховий суп без м'яса 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Горох чудовий тим, що він поєднується як з м'ясом, так і з овочами. Тому з нього можна з легкістю приготувати відмінний суп з овочів, але без м'яса - дієтичний варіант.
Обожнюю гороховий суп, скільки себе пам'ятаю - це моя улюблена страва. Отже, відваріть до готовності горох, не забувши його попередньо замочити на кілька годин. Додайте в каструлю картоплю. Цибуля з морквою трохи обсмажте на вершковому маслі і також додайте в суп. Додати сіль, киньте лавровий лист і спеції за смаком, проваріть ще 15 хвилин і відставте з вогню. На стіл подавайте зі свіжою зеленню і сухариками. Смачного! 
- Горох - 1 Склянка
 - Картопля - 3 штуки
 - Цибуля - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
 - Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
 - Сіль, спеції - За смаком
 - Вода - 2, 5 L
 

Горох попередньо замочіть, потім киньте в киплячу воду і варіть 1, 5 годину.

Картопля поріжте кубиками і киньте в каструлю до гороху.

Морква потріть, наріжте цибулю.

Цибуля з морквою трохи обсмажте на вершковому маслі і відправте в каструлю. Додати сіль, киньте лавровий лист і спеції за смаком, проваріть ще 15 хвилин і відставте з вогню. На стіл подавайте зі свіжою зеленню і сухариками.