Рецепт Скумбрія з абрикосами фото

Скумбрія з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Абрикос, Скумбрія
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Скумбрія, запечена з часточками абрикосів, йогуртом і спеціями. Ніжно, ароматно і незвично, згодні? Тоді читаємо і запам'ятовуємо, як приготувати "скумбрию з абрикосами"!

Насамперед потрібно вибрати відповідну рибку, дивіться, щоб вона була цілою, красивою, з блискучою шкірою і хорошим рибним запахом. Якщо риба заморожена, то необхідно розморозити її заздалегідь, не поспішаючи, при кімнатній температурі. Видаліть нутрощі, голову. Поріжте уздовж хребта, обережно видаліть внутрішні кісточки та філе готове! Детальніше читайте в моєму рецепті!


  • Скумбрія - 1 штука
  • Абрикос - 4 штуки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Йогурт - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - 2 щіпки (чебрець, розмарин)
скумбрія з абрикосами - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, приступимо. Рибу заздалегідь розморозити при кімнатній температурі, абрикоси поріжте половинками і видаліть кісточки.
скумбрія з абрикосами - фото крок 2
2. У скумбрії відріжте голову, видаліть нутрощі, промийте. Поріжте на дві половинки вздовж хребта, видаліть всі кісточки, отримуємо два шматочки готового філе. Солона риба, поперчіть, збризніть лимонним соком і залиште на 15 хвилин.
скумбрія з абрикосами - фото крок 3
3. Застелите пергаментом деко, змастіть його маслом, покладіть половинки скумбрії. Зверху полийте йогуртом.
скумбрія з абрикосами - фото крок 4
4. Абрикоси можна залишити половинками, а можна порізати дольками. Додайте часточки поверх філе, притрусіть розмолотими спеціями (чебрець, розмарин). Надішліть в духовку на 20-25 хвилин, температура 200 градусів.
скумбрія з абрикосами - фото крок 5
5. Готово! Пригощайтеся!
скумбрія з абрикосами - фото крок 6
6. Смачного!

Схожі рецепти