Скумбрія в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Ділимося відмінним рецептом, як приготувати скумбрію в тесті. Завдяки такому способу риба зберігає всі соки, виходить ніжною і дуже смачною. Якщо риба свіжа, то готується все не більше півгодини.
Риба дуже корисна, вона відмінно засвоюється організмом, тому обов'язково має бути присутня в раціоні кожної людини. Правильно приготовлена, вона зберігає всі соки і абсолютно не шкодить фігурі. Існує багато варіацій її приготування: можна варити, запікати, сушити, смажити, маринувати ... І це далеко не весь перелік. В даному рецепті пропонуємо найпоширеніший спосіб приготування - обсмажування в тесті.
- Скумбрія - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
1. Рибу дістаємо з морозильної камери (можна і свіжу) і залишаємо повністю розморожувати (на це піде близько 2-3 годин).
2. Розморожену рибу очищаємо: відрізаємо голову, хвіст і плавники. Розрізаємо очеревину, видаляємо всі нутрощі, ретельно промиваємо під струменем холодної води. Обов'язково видаляємо хребет і кістки. Поділяємо рибу на 2 частини.
3. Для зручності подачі філірованние частини риби поділяємо ще навпіл, в результаті отримуємо 4 шматочка риби. Якщо рибка невелика, то розрізати її не потрібно.
4. У мисці змішуємо сметану, соду і в останню чергу кидаємо муку. Ретельно перемішуємо виделкою або вінчиком, щоб не було грудочок.
5. Усе 4 шматочка по черзі обволікає в отриманому рідкому тісті по обидва боки.
6. На плиту ставимо сковороду, додаємо кілька крапель соняшникової олії і чекаємо до розжарювання. Рибу кидаємо тільки в розпечене масло. Обсмажуємо до появи рум'яної скоринки з обох сторін.
7. Готові шматочки викладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир, потім перекладаємо в загальну тарілку.
8. Подаємо рибу порційно, з розрахунку: 2 шматочка на 1 людини з гілочкою зелені. Можна подавати рибу в холодному або теплому вигляді, як вам більше подобається. Смачного!