Скумбрія по-мегрельських
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами традиційне блюдо кавказької кухні, але на новий лад. Я розповім вам, як приготувати скумбрію по-мегрельських! У такому маринаді мегрели готують овочі, але риба вийшла теж чудова!
Рецепт приготування скумбрії по-мегрельських перед вами. А я з радістю вам підкажу, як її приготувати. Смачна і легка в приготуванні, ця Рабка виходить такою ніжною, смачною і соковитою, що прямо тане в роті! У такому маринаді в оригінальному мегрельських рецепті маринувалися баклажани і кабачки, але я ризикнула застосувати цей рецепт до риби і не помилилася. Рекомендую тепер і вам!
- Хвостовик - 1 Склянка (можна брати будь-який молочний продукт або молоко, але високої жирності)
- Вода - 1 літр
- Скумбрія - 2 кілограма
- Лавровий лист - 10 штук
- Перець горошком - 10 штук
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 8 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложка
1. Рибу помиємо, очистимо від луски, кісток і нутрощів, промиємо й наріжемо шматочками.
2. Далі доводимо до кипіння воду, тепер додамо сіль, очищений часник, лавровий лист, перець і оцет. Далі остудити рідина і в уже остиглий розсіл вливаємо тан.
3. Складаємо в банку шматочки бири, заллємо маринадом і поставимо в холодильник на 24-48 годин.
4. Подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!