Хачапурі по-мегрельських
(покроковий рецепт з фото)
Мегрели - етнічна народність в складі Грузії. Це люди зі своїми традиціями, звичаю і, звичайно, кухнею, відрізняється від тарадіціонной грузинської. Такий вид хачапурі варто спробувати.
Залежно від регіону Грузії, хачапурі можуть бути приготовані абсолютно по різному: від плоских імеретінській до аджарських хачапурі човником. Пропоную вам рецепт хачапурі по-мегрельських, таку випічку в моєму домі люблять усі без винятку!
- Кефір або мацоні - 1 Склянка(250 мл.)
- Крем 15% - 140 грам
- Борошно - 450 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир - 300 грам (козячий або кавказький)
- Вершкове масло - 80 грам
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки (негашене)
1. Для приготування хачапурі по-мегрельських слід в миску помістити кефір. Додати сметану і все розмішати.
2. Тепер додайте цукор, сіль, соду негашене. Розмішайте і залиште на 5 хвилин. Кефір погасить соду.
3. На великій тертці натріть сир. Я беру покупної сир Кавказький. Можна взяти Адигейський або Сулугуні.
4. У миску до дієти масі влийте розтоплене вершкове масло. Просійте борошно. Замісити тісто.
5. У нас вийде ось таке тісто. За відчуттями воно нагадує дріжджове, але таким не є. Досить щільне і зовсім не липне до рук.
6. Testo частка на 2 частини. З кожної частини розгортаємо млинець великого розміру.
7. Сирну масу ділимо на 2 половини. На один млинець тесту викладаємо половину сирної маси.
8. Зберіть краю млинчика, випустіть повітря і добре закрийте місце з'єднання. Тепер пальцями розподіліть сир всередині коржі, тим самим розкотивши корж до розмірів вашої сковороди. Чим тонше вийде, тим краще, але не прорвіть тісто, щоб сир при запіканні не витік.
9. Отримаємо ось таку корж.
10. З двох боків на олії обсмажте корж на маленькому вогні. Сковороду потрібно попередньо розігріти. Масла наливаємо трохи, близько 1 немає. Ложки для однієї хачапурі.
11. Подаємо хачапурі до столу. Смачного!