Рецепт Лобіо по-мегрельських фото

Лобіо по-мегрельських
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Такий варіенте лобіо характерний в основному для західної частини Грузії, а по-справжньому блюдо називається"лебія харкалія" , що в перекладі означає"морська галька" . Смак його чудовий і неповторний!

Опис приготування:

Таке лобіо по-мегрельських в домашніх умовах стане відмінним варіантом закуски і навіть гарнір до м'яса. За цим рецептом лобіо виходить вельми пікантним, оскільки часник з квасолею і волоськими горіхами створюють справжню гармонію смаку.

  • Червона квасоля - 1 Склянка
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Зелень - 30 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
лобіо по-мегрельських - фото крок 1
1. Відмінність такого рецепта від традиційного в тому, що класичне лобіо доваривают до кінця, щоб квасоля розпалася. В даному випадку квасоля розварювати не варто. Замочіть її попередньо в холодній воді (найкраще на ніч).
лобіо по-мегрельських - фото крок 2
2. Потім ставимо варитися квасолю на слабкому вогні. Підсолювати воду потрібно в самому кінці. Вариться вона не більше однієї години. Після приготування зливаємо зайву воду через друшляк.
лобіо по-мегрельських - фото крок 3
3. Поки вариться квасоля нарізаємо цибулю і часник і відправляємо їх смажитися на сковороду. Тим часом рубаємо дрібно волоські горіхи і в кінці смаження відправляємо туди ж.
лобіо по-мегрельських - фото крок 4
4. Смажимо до повної готовності, постійно помішуючи.
лобіо по-мегрельських - фото крок 5
5. На той час відварити квасолю. Процідивши її через друшляк, приминає товкачем.
лобіо по-мегрельських - фото крок 6
6. Викладаємо в ємність квасоля, зелень (киндза і петрушка - найкраще), додаємо пересмажений цибулю з часником і горіхами і все перемішуємо.
лобіо по-мегрельських - фото крок 7
7. Подається готову страву на гарнір до м'яса або разом зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти