Лобіо по-мегрельських
(покроковий рецепт з фото)
Такий варіенте лобіо характерний в основному для західної частини Грузії, а по-справжньому блюдо називається "лебія харкалія", що в перекладі означає "морська галька" . Смак його чудовий і неповторний!
Таке лобіо по-мегрельських в домашніх умовах стане відмінним варіантом закуски і навіть гарнір до м'яса. За цим рецептом лобіо виходить вельми пікантним, оскільки часник з квасолею і волоськими горіхами створюють справжню гармонію смаку.
- Червона квасоля - 1 Склянка
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Рослинна олія - 50 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Зелень - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Відмінність такого рецепта від традиційного в тому, що класичне лобіо доваривают до кінця, щоб квасоля розпалася. В даному випадку квасоля розварювати не варто. Замочіть її попередньо в холодній воді (найкраще на ніч).
2. Потім ставимо варитися квасолю на слабкому вогні. Підсолювати воду потрібно в самому кінці. Вариться вона не більше однієї години. Після приготування зливаємо зайву воду через друшляк.
3. Поки вариться квасоля нарізаємо цибулю і часник і відправляємо їх смажитися на сковороду. Тим часом рубаємо дрібно волоські горіхи і в кінці смаження відправляємо туди ж.
4. Смажимо до повної готовності, постійно помішуючи.
5. На той час відварити квасолю. Процідивши її через друшляк, приминає товкачем.
6. Викладаємо в ємність квасоля, зелень (киндза і петрушка - найкраще), додаємо пересмажений цибулю з часником і горіхами і все перемішуємо.
7. Подається готову страву на гарнір до м'яса або разом зі свіжими овочами. Смачного!