Сконе з ковбасою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вам доводилося коли-небудь пробувати або піч Сконе? Якщо ви не знайомі ще з цим дивовижним блюдом англійської кухні, тоді настійно рекомендую звернути увагу на цей рецепт. Буде смачно!
Незважаючи на те, що назва, по суті, ні про що не говорить, Сконе - це апетитні булочки з содою, які печуться з самими різноманітними начинками. Варіанти з ягодами або фруктами чудово підійдуть на десерт до чаю, а представлений тут - на сніданок або як перекус, наприклад. Отже, хочу поділитися простим способом, як приготувати Сконе з ковбасою і сиром в домашніх умовах.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 120 грам
- Сир - 200 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Зелень - За смаком
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, цукор, сіль, розпушувач і соду. Додайте розм'якшене вершкове масло і розітріть все до однорідної крихти. Відразу ж можна включити духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
2. Додайте сметану і трохи збите виделкою яйце. Все як слід перемішайте.
3. В окремій мисочці з'єднайте нарізану дрібно ковбасу і тертий сир. Додайте трохи подрібненого лука і перець за смаком.
4. З'єднайте начинку з тестом, перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
5. Сформуйте з тіста невелику коржик, викладіть її на деко, застелене пергаментом. Зробіть надрізи, щоб в результаті вийшли порційні шматочки. Надішліть деко в духовку, запікайте Сконе близько півгодини.
6. Перед подачею трохи остудіть їх і по надрізів розріжте до кінця. Смачного!