Скляна вермішель з креветками і соусом
(покроковий рецепт з фото)
Скляна вермішель з креветками і соусом виходить смачною і соковитою. Це більш ніж оригінальне блюдо, яким можна здивувати гостей, адже така локшина виглядає досить екстравагантно.
Скляна вермішель дуже часто використовується в східній кухні, а також в країнах далекого Азії. Вона відмінно поєднується з м'ясом, рибою, овочами. Але якщо до неї додати морепродукти, то вийде просто царський блюдо. Щоб дізнатися, як приготувати скляну вермішель з креветками і соусом, просто прочитайте цей рецепт.
- Скляна вермішель - 120 грам
- Креветки - 200 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Червона цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Листя салату - 100 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Вода - 1/2 склянки
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
Скляна локшина готується дуже швидко. Вам навіть не доведеться її варити. Досить просто залити локшину крутим окропом, залишити хвилин на п'ять, а потім відкинути на друшляк.
Креветки розморозити (якщо використовуєте заморожені) при кімнатній температурі. Потім очистіть їх від хітину, дістаньте кишкову жилку з кожної. Перець вимийте і нарубати соломкою, діставши перед цим насіння. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Очищені зубчики часнику наріжте тонкими скибочками.
Розігрійте в сковороді рослинне масло, обсмажте на ньому часник (пару хвилин). Після цього додайте овочі і влийте воду з соєвим соусом. Доведіть до кипіння, викладіть вермішель і тушкуйте ще пару хвилин. Вимкніть вогонь.
Викладіть на блюдо листя салату, а на них - вермішель з креветками і овочами. Соус, який залишився в сковорідці, подайте окремо (або полийте їм блюдо).