Рецепт Сироп з топінамбура фото

Сироп з топінамбура
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Топінамбур
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На швидку руку
Десерти , Сироп
Кількість порцій: 15
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Сироп з топінамбура - натуральний і корисний замінник білого цукру. У ньому міститься полісахарид інулін, вітаміни, мікроелементи, клітковина. А головне - топінамбур росте в Росії.

Опис приготування:

Рецепт сиропу з топінамбура наступний:

1. Бульби топінамбура добре вимити під проточною водою.

2. Почистити бульби від шкірки (можна і з шкіркою, так як там багато інуліну).

3. Пропустити через соковижималку або подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку.

4. Сік віджати, процідити через марлю.

5. Нагріти до 50 градусів, не більше! підтримуючи 50 градусів, погріти сироп 5-7 хвилин. Охолодити. Повторити 3-4 рази, щоб згустити сироп.

6. Додати сік лимона, в останній підігрів.

7. Перелити сироп з топінамбура в пляшку або банку з щільно закривається кришкою.

8. Зберігати в холодильнику.

Усе!

Користь сиропу з топінамбура величезна. Поліпшується обмін речовин, нормалізується мікрофлора кишечника, знижує рівень холестерину, зміцнюються кістки, суглоби, серце, підвищує імунітет і загальний стан. А все тому, що сироп з топінамбура містить залізо магній, кремній, калій, вітаміни, полісахариди і т.Д. Не знаю як ви, а я негайно йду до подруги просити бульби топінамбура, які я ігнорувала багато років. Посаджу його на своїй дачі і буду освоювати нові рецепти з цього корисного овоча!


  • Топінамбур - 800 грам
  • Лимон - 1 штука
Рецепт сиропу з топінамбура наступний:

1. Бульби топінамбура добре вимити під проточною водою.

2. Почистити бульби від шкірки (можна і з шкіркою, так як там багато інуліну).

3. Пропустити через соковижималку або подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку.

4. Сік віджати, процідити через марлю.

5. Нагріти до 50 градусів, не більше! підтримуючи 50 градусів, погріти сироп 5-7 хвилин. Охолодити. Повторити 3-4 рази, щоб згустити сироп.

6. Додати сік лимона, в останній підігрів.

7. Перелити сироп з топінамбура в пляшку або банку з щільно закривається кришкою.

8. Зберігати в холодильнику.

Усе!

Користь сиропу з топінамбура величезна. Поліпшується обмін речовин, нормалізується мікрофлора кишечника, знижує рівень холестерину, зміцнюються кістки, суглоби, серце, підвищує імунітет і загальний стан. А все тому, що сироп з топінамбура містить залізо магній, кремній, калій, вітаміни, полісахариди і т.Д. Не знаю як ви, а я негайно йду до подруги просити бульби топінамбура, які я ігнорувала багато років. Посаджу його на своїй дачі і буду освоювати нові рецепти з цього корисного овоча!

Схожі рецепти