Сироп з кавунового соку
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати дивно смачне і оригінальне доповнення до десертів, коктейлів або морозиву? А як вам ідея зробити сироп з кавунового соку в домашніх умовах? здивовані? Нічого складного!
Якщо до звичних добавкам, зразок малини або абрикоса, ви вже звикли і хочете спробувати щось новеньке, тоді зверніть увагу на цей рецепт, в якому детально описано, як зробити сироп з кавунового соку. Його можна використовувати для десертів, алкогольних і дитячих коктейлів, а також випічки.
- М'якоть кавуна - 600-700 грам
- Цукор - 300 грам
1. Для початку необхідно очистити кавун від шкірки і по можливості від насіння. Нарізати невеликими шматочками і відправити в каструлю (бажано з товстим дном) з цукром.
2. З огляду на, що кавун дуже водянистий, рецепт приготування сиропу з кавунового соку не припускав додавання іншої рідини. Це робить його більш насиченим. На повільному вогні томити кавун з цукром близько 30-35 хвилин.
3. У процесі приготування, маса може змінювати колір. Потрібно частіше перемішувати і стежити за тим, що сироп не горів.
4. Злегка уварений кавун трохи остудити і протерти через сито. Існує ще один варіант приготування такого сиропу. Почати можна з того, що кавун збити в частіше блендера і протерти через сито. Потім тільки відправити на вогонь і варити з цукром. Однак в цьому випадку залишилася м'якоть можна прекрасно використовувати як інгредієнт десерту або добавку до морозиву.
5. Протертий сік знову відправити на вогонь і уварити до необхідної консистенції. Залежно від сорту кавуна і його водянистості, сироп з кавунового соку в домашніх умовах може варитися від 30 хвилин 2-3 годин (якщо хочеться отримати густий сироп). Готовий і остиглий сироп перелити і відправити в холодильник.