Сирний соус за 5 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Не судіть суворо, але сирний соус - це супер! Зробити його можна дуже швидко, а підходить він абсолютно до будь-яких страв: прохолодні напої, основні, інше. Розповім про те, як приготувати сирний соус за 5 хвилин.
Можна використовувати м'який вершковий сир, гострий або пряний, а також зробити суміш з декількох сирів. Готовий соус можете зробити заздалегідь, потім розігріти його трохи, щоб він придбав необхідну консистенцію. Подавайте соус з чіпсами, з обсмаженою картоплею або рибними паличками.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Чеддер - 170 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Чилі - 1 щіпка
1. У сотейник насипте борошно і викладіть вершкове масло.
2. Надішліть сотейник на вогонь і варіть до розчинення масла, енергійно перемішуючи віночком. Збивайте близько 1 хвилини.
3. До золотистої масі в сотейник влийте тонкою цівкою молоко, весь час перемішуючи віночком.
4. Варіть вміст сотейника близько 1 хвилини, регулюйте необхідну ступінь густоти.
5. Зніміть сотейник з вогню і додайте тертий сир, перемішайте. Якщо сир не розплавляється, поверніть сотейник на слабкий вогонь.
6. Додайте за смаком сіль і чилі, а також будь-які інші спеції за смаком.
7. Перемішайте гарненько соус.
8. Подавайте соус відразу ж після приготування.