Сирний сир за 20 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати сирний сир за 20 хвилин легко! Такий сир стане відмінною закускою на обід, святкова вечеря або фуршет. Крім цього, його можна використовувати для салатів і просто їсти з чаєм.
Смачний і повітряний сирний сир за 20 хвилин можна приготувати на обід або навіть на святковий стіл. Дуже раджу вам приготувати сир саме за цим рецептом. Подавати його можна на хлібі, крекер, в Tartalettes і навіть в Лаваль. Більш того, така закуска не тільки прикрасить святковий стіл, але і стане відмінним перекусом до чаю на швидку руку.
- Сир - 600 грам
- Молоко - 600 грам
- Сіль і спеці - 1 За смаком
- Кріп - 1 За смаком
- Яйце - 1 штук
1. Змішуємо сир з молоком і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, постійно помішуючи.
2. У нас вийде сирна маса. Знімаємо її з вогню і відкидаємо на друшляк.
3. Додаємо сіль і спеції за смаком, також додаємо дрібно нарізану кріп і яйце. Перемішуємо все до однорідного стану і знову ставимо на вогонь. Варимо, постійно помішуючи, ще 5 хвилин.
4. Потім застилає друшляк марлею і виливаємо отриману масу. Ставимо під важкий тягар ще на 10 хвилин. Якщо так залишити сир на ніч, то він стане дуже твердим, але його можна їсти і відразу.
5. Ось такий він виходить в розрізі, якщо постоїть ніч в холодильнику. Якщо його будете їсти відразу, він буде просто м'якше.
6. Подайте такий сирний сир до столу у вигляді холодної закуски або просто до чаю.