Рецепт Сир домашній фото

Сир домашній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Полудень
По-селянськи
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

У наш час багато хто сумнівається в якості придбаних продуктів в магазині, така ситуація не обходить стороною і сир. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати сир домашній.

Опис приготування:

Такий сир виходить ніжним і смачним, його можна давати навіть дітям. А якщо він у вас вийшов правильно, то їм можна пригостити всіх гостей, його не соромно буде подати на свято.

Також ви можете приправити такий сир улюбленої зеленню або паприкою під час приготування.

Перекусом.

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сир (5-9%) - 500 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
1
У каструлю додайте молоко і сир, поставте на середній вогонь, перемішуйте лопаткою, перетворюючи все в однорідну масу. Як все почало кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть ще 15 хвилин, постійно помішуючи.
2
Візьміть миску, покладіть в неї друшляк, а зверху - марлю. Сирну масу перекладіть в друшляк і злийте всю сироватку.
3
В іншій каструлі розтопіть вершкове масло на слабкому вогні, потім додайте соду і яйце. Все перемішайте.
4
Коли від сирної маси відокремилася сироватка, перекладіть її в каструлю до яйцю з содою. Все готуйте на тихому вогні протягом 5 хвилин.
5
Перекладіть сир в форму, краще силіконову, остудіть, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Схожі рецепти