Сир домашній
(покроковий рецепт з фото)
У наш час багато хто сумнівається в якості придбаних продуктів в магазині, така ситуація не обходить стороною і сир. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати сир домашній.
Такий сир виходить ніжним і смачним, його можна давати навіть дітям. А якщо він у вас вийшов правильно, то їм можна пригостити всіх гостей, його не соромно буде подати на свято.
Також ви можете приправити такий сир улюбленої зеленню або паприкою під час приготування.
Перекусом.
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сир (5-9%) - 500 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1
У каструлю додайте молоко і сир, поставте на середній вогонь, перемішуйте лопаткою, перетворюючи все в однорідну масу. Як все почало кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть ще 15 хвилин, постійно помішуючи.
2
Візьміть миску, покладіть в неї друшляк, а зверху - марлю. Сирну масу перекладіть в друшляк і злийте всю сироватку.
3
В іншій каструлі розтопіть вершкове масло на слабкому вогні, потім додайте соду і яйце. Все перемішайте.
4
Коли від сирної маси відокремилася сироватка, перекладіть її в каструлю до яйцю з содою. Все готуйте на тихому вогні протягом 5 хвилин.
5
Перекладіть сир в форму, краще силіконову, остудіть, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.