Шурпа в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Шурпу в наших краях найчастіше готують на плиті в каструлі. В даному рецепті шурпа приготовлена в глиняних горщиках в духовці. І знаєте що? Так набагато смачніше! Приготуйте, і самі в цьому переконаєтеся!
Перед вами - рецепт приготування шурпи в горщиках в домашніх умовах. Суп виходить дуже смачним, навіть не сумнівайтеся. Будь-яке блюдо, приготоване в горщиках, стає особливим, починаючи від смакових якостей і закінчуючи привабливим зовнішнім виглядом. По бажанню, подавайте шурпу зі сметаною і чорним хлібом. Хай щастить!
- Баранина на кісточці - 400 грам
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Помідори - 2 штуки
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготовлену баранину відварюємо в двох літрах води. Зніміть піну з киплячого бульйону і додайте крупно порізану моркву і цілу цибулину. Варіть 40 хвилин.
З готового бульйону витягаємо м'ясо і нарізаємо шматочками. Кладемо його в горщики, сюди ж кладемо порізані і очищені овочі, зверху заливаємо бульйоном. Сюди ж йде лавровий лист, сіль, перець і вершкове масло. Ставимо горщики на 30 хвилин в розігріту духовку.
Готову шурпу присипте зеленню. Смачного!