Шпинат в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат в вершковому соусі я перчу білим перцем і додаю мускатний горіх. Виходить приголомшливих гарнір для м'ясних і рибних страв.
У шпинаті багато заліза. Тому це одне з улюблених ласощів вегетаріанців, які поповнюють з його допомогою запаси мікроелементів в своєму організмі. З усієї зелені найбільше я люблю шпинат. Можу їсти його сирим, настільки він смачний. Рецепт шпинату у вершковому соусі я запозичила у одного ресторану. Цей вершковий соус дуже добре підходить саме для тушкованого, смаженого шпинату. Спробуйте.
- Шпинат - 450 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Жирні вершки - 75 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Білий мелений перець - 2 щіпки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Дрібно нарубати часник і обсмажте на олії.
Додайте цибулю.
Коли цибуля стане золотистим, додайте шпинат. Можете порізати шпинат трохи, але я віддаю перевагу цілі листя. Вони все одно зменшуються.
Заважайте шпинат з цибулею і часником в олії, поки шпинат не зменшиться в три-чотири рази.
У чашці змішайте жирні вершки, борошно, мускатний горіх і білий перець. Додати сіль за смаком.
Полийте отриманим вершковим соусом шпинат.
Все перемішайте і тушкуйте ще хвилин 5. Подавайте на стіл, як гарнір. Смачного.