Шпинат в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже швидкий і простий варіант, як приготувати шпинат в сирному соусі хочу запропонувати вам. Таке блюдо гідно оцінять і дорослі, і навіть дітки. Для різноманітності меню, чудова ідея!
Це і закуска на швидку руку, а також гарнір до м'яса або риби, наприклад. Всього кілька хвилин на приготування білого соусу і самого шпинату, так що блюдо обов'язково припаде до душі зайнятим господаркам. Шпинат, до речі, підійде не тільки свіжий, але і заморожений. Рекомендую рецепт на замітку!
- Шпинат - 300 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1/2 склянки
- Сир - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Шпинат вимийте, обсушити, опустіть в киплячу воду на пару хвилин і відразу ж відправте під холодну воду. Обсушити як слід. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
2. Всипте борошно, ретельно перемішайте і обсмажте до трохи золотистого кольору.
3. Влийте тонкою цівкою молоко.
4. В соус додайте тертий сир і перемішайте, поки він повністю не розплавиться. За смаком можна посолити або поперчити соус.
5. Зніміть соус з вогню і викладіть в нього шпинат. Акуратно перемішайте. Усе, шпинат в сирному соусі можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!