Шотландський пиріг «Коки-Lykke»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування коки Лікка, - традиційного шотландського пирога, припаде до вподоби любителям всього незвичайного, адже начинка тут на основі цибулі-порею! незвично, м'який і пряний, - спробуйте!
Взагалі, спочатку рецепт приготування коки Лікка мав на увазі відразу дві страви, - в звичайний час в Шотландії так називали найбільш ходовий супчик (адже "коки Лікка" взагалі переводиться як "цибулю і курка" ), а ось на Різдво було прийнято готувати святковий пиріг з такою ж назвою. Зараз наших домашніх гурманів цибульним супом вже не здивуєш, а ось такий оригінальний і пікантний пиріг напевно припаде до смаку всім! Так що спробуйте і ви, адже як зробити коки Лікка ви тепер знаєте!
- Тісто листкове - 200 грам
- Куряче філе - 6 штук
- Лук-пориста - 5 штук
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 1/2 L
- Вершки - 150 мілілітрів
- Борошно - 4 Ст. Ложки(3 ст.Л. - в соус, 1 ст.Л. - в тісто.)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Лук моєму і ріжемо дрібними кільцями, а курку размораживаем, обмиваємо, і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Греєм в сковороді олію, і обсмажити в ньому подрібнений часник.
3. Додаємо 3 ст.Л. Борошна, і ретельно перемішуємо. Dolivaem Moloko, і на повільному вогні доводимо до загустіння.
4. Коли густота соусу вас задовольнить, - додамо шматочки курки. Солимо, перчим, додаємо приправи, і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
5. Поки курка гаситься, тісто розморозимо, розкачати тоненько, і наріжемо смужками по 2-3 см кожен.
6. Коли курка вже готова, - додамо цибулю-порей в сковорідку. Перемішуємо, і відразу прибираємо з вогню.
7. Викладаємо основу зі сковорідки в форму для запікання. Краще форму попередньо змастити маслом.
8. Накриваємо смужками тіста, і випікаємо 40 хвилин в розігрітій духовці, поки колір тесту не стане золотистим. Смачного!