Yaytso шотландський
(покроковий рецепт з фото)
Даний спосіб приготування яєць є не зовсім звичним для російського людини. Але, одного разу спробувавши, вам обов'язково захочеться ще! ось, як приготувати яйце по-шотландськи. Пробуйте і ви!
Яйця в Scottish, як виявилося, не зовсім яйця. Це ціле блюдо, в якому м'ясо займає, ледве, не перше місце. Яйце тут йде для доважку, щоб продукт став максимально ситним. Такі речі краще готувати для міцних чоловіків і вічно голодних дітей. Вони заряджають енергією і добре приборкують апетит!
- Куряче філе - 500 грам
- Гриби - 200 грам
- Яйця - 7 штук
- Хліб білий - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2/3 склянки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
Куряче філе потрібно переробити через м'ясорубку або подрібнити в блендері разом з ріпчастою цибулею. Ще я вирішила додати в фарш гриби. Відварила їх і подрібнити в блендері, нарубати зелень.
Замочуємо пару хороших шматків батона в молоці. Коли хліб розмокне, кладемо його в фарш. Додаємо сіль, перець і прянощі. Все ретельно перемішуємо.
Відварюємо 6 яєць круто. Охолоджуємо і очищаємо. Одне сире яйце потрібно збити. Кожне яйце обвалюють в борошні. Робимо з фаршу коржі і загортаємо в них яйця, формуючи котлети.
Тепер висипаємо в миску панірувальні сухарі. Ставимо на плиту каструльку з рослинним маслом. Коли масло закипить, обвалюють котлетки у збитому яйці, а потім - в сухарях. Кладемо котлетки в киплячу олію і гарненько обсмажуємо.
Гарячі котлетки кладемо на серветки, щоб стік жир. Подавати таку страву найкраще з овочами і свіжою зеленню. Смачного!