Шоколадний мус з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний мус - вишукані ласощі, яке можна подати на вечірці в якості десерту, наповнити їм тістечка з заварного тесту або зробити повітряний шар шоколадного торта. Пригощайтеся!
Шоколадний мус готується на жовтках, збитих вершках і шоколаді. Раджу вибрати темний шоколад, його гірчинка підкреслить делікатність збитих вершків. Подробиці, як приготувати шоколадний мус, Дивіться нижче.
- Жовток - 4 штуки
- Цукор - 1/4 склянки
- Вершки 35% - 2 склянки
- Шоколад темний - 180 грам
Підготуйте необхідні продукти.
Жовтки і цукор збийте в пишну світлу піну.
1 склянка вершків нагрійте в каструлі. Половину гарячих вершків влийте в яєчну масу, збийте.
Вилийте отриману суміш в каструлю до решти вершків. Варіть на повільному вогні протягом 3 хвилин до загустіння, постійно помішуючи віночком. Шоколад подрібніть.
Додайте шоколад в каструльку, перемішайте віночком до однорідності.
Решта холодні вершки збийте в пишну масу. Додайте її в шоколадну суміш. Акуратно перемішайте, НЕ збиваючи, зберігаючи пишність мусу.
Шоколадний мус поставте в холодильник до повного охолодження на 15 хвилин. Подавайте порційно. Смачного!