Рецепт Шоколадний мус з вершками фото

Шоколадний мус з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Шоколад
ПП рецепти
На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет
Солодке, Десерти, Мус

Шоколадний мус - вишукані ласощі, яке можна подати на вечірці в якості десерту, наповнити їм тістечка з заварного тесту або зробити повітряний шар шоколадного торта. Пригощайтеся!

Шоколадний мус готується на жовтках, збитих вершках і шоколаді. Раджу вибрати темний шоколад, його гірчинка підкреслить делікатність збитих вершків. Подробиці, як приготувати шоколадний мус, Дивіться нижче.

  • Жовток - 4 штуки
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Вершки 35% - 2 склянки
  • Шоколад темний - 180 грам
шоколадний мус з вершками - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
шоколадний мус з вершками - фото крок 2
Жовтки і цукор збийте в пишну світлу піну.
шоколадний мус з вершками - фото крок 3
1 склянка вершків нагрійте в каструлі. Половину гарячих вершків влийте в яєчну масу, збийте.
шоколадний мус з вершками - фото крок 4
Вилийте отриману суміш в каструлю до решти вершків. Варіть на повільному вогні протягом 3 хвилин до загустіння, постійно помішуючи віночком. Шоколад подрібніть.
шоколадний мус з вершками - фото крок 5
Додайте шоколад в каструльку, перемішайте віночком до однорідності.
шоколадний мус з вершками - фото крок 6
Решта холодні вершки збийте в пишну масу. Додайте її в шоколадну суміш. Акуратно перемішайте, НЕ збиваючи, зберігаючи пишність мусу.
шоколадний мус з вершками - фото крок 7
Шоколадний мус поставте в холодильник до повного охолодження на 15 хвилин. Подавайте порційно. Смачного!

Схожі рецепти